Χωρίς κατηγορία

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου και συλλαλητήριο

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τετάρτη, το ΚΚΕ. Παράλληλα, το ΚΚΕ, «καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής σε συλλαλητήριο, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 

Στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία αυτή και η λίστα “μεταρρυθμίσεων” περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται “τρεις θεσμοί”, διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες “σκληρές”, που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Η δήθεν “περήφανη” διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εδώ.

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend