Πολιτική

ΚΚΕ: Να επιστρέψει η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» και όλο το προσωπικό που βρίσκεται σε αποστολές στο εξωτερικό

Να επιστρέψει η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» και όλο το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται σε αποστολές στο εξωτερικό απαιτεί το ΚΚΕ, με αφορμή την αποστολή ελληνικής συστοιχίας πυραύλων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία. 

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: 

«Η αποστολή ελληνικής συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς ”Patriot”, μαζί με το ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό, στη Σαουδική Αραβία, με τις ευλογίες των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη. Εντάσσεται στον ανταγωνισμό για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, αποτελεί κίνηση στήριξης του αντιδραστικού καθεστώτος, στην αντιπαράθεσή του με το Ιράν και άλλες χώρες της περιοχής.

Η άλλη όψη της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις είναι η στοχοποίηση της χώρας, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκφράζεται και με στρατιωτικά μέσα, επιβεβαιώνει ότι είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στα επικίνδυνα αυτά σχέδια. Διεκδικεί πρωταγωνιστικούς ρόλους για να αναβαθμιστούν η αστική τάξη και τα συμφέροντά της από την Κασπία Θάλασσα μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

Είναι ενέργειες που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο λαός, μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχεδιασμών τους. Το μόνο που έχουν προσφέρει είναι πόλεμοι και προσφυγιά, ξεριζώνοντας ολόκληρους λαούς.

Να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους ώστε να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για:

– Επιστροφή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

– Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

– Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας». 

(Επισκέψεις: 107 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend