Κοινωνία

Κινέτα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά -Κινδυνεύουν σπίτια, έκλεισε η Εθνική οδός

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Κινέτας στα Γεράνεια Όρη.  Με εντολή της αστυνομίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς έχουν διακοπεί στην περιοχή κτα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ κλειστή είναι και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ.

Επιπλέον εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας.  Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πλησιάζουν πλέον στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Το μέτωπο της φωτιάς έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιόμετρα, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του, ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κωνσταντίνος Φυλακτός. Συμπλήρωσε πως έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα δημοτικά μέσα, υδροφόρες και άλλα οχήματα.

Οι εκκλήσεις των αρχών να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους είναι συνεχείς, υπάρχουν όμως και αυτοί που μένουν προσπαθώντας με λάστιχα και κουβάδες να εμποδίσουν τις φλόγες να μπουν στις αυλές των σπιτιών τους.

Κάτοικοι με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι οδηγήθηκαν και σε ασθενοφόρα και κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με οφθαλμολογικά προβλήματα.

Στην Κακιά Σκάλα η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

 Από τους καπνούς έχουν «πνιγεί» ολόκληρες περιοχές της Δυτικής Αττικής.  

O γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν να απομακρυνθούν από την Κινέτα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς την πορεία της φωτιάς, προσθέτοντας πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο «χειρότερο σημείο» στο βουνό, καθώς δεν ήταν εφικτό να ανακοπεί άμεσα προτού λάβει διαστάσεις.

Ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω της φωτιάς

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή που πλήττει η πυρκαγιά στην Κινέτα, αφού έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης. Ωστόσο η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί είναι αδύνατη λόγω της φωτιάς. Επιπλέον ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας. 

(Επισκέψεις: 26 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend