Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κινδυνεύει με κλείσιμο η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

«Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην κλείσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου», απαιτεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας

«Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην κλείσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου», απαιτεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, καθώς όπως τονίζει, «μετά από περίπου 7 μήνες από το διορισμό της νέας διευθύντριας της ΜΕΘ και την επανέναρξη της λειτουργίας της μονάδας, δυστυχώς ενημερωθήκαμε από τη συναδέλφισσα ότι υπέβαλε προχθές την παραίτησή της».

Συγκεκριμένα η Ένωση απαιτεί «να μην ανασταλεί ξανά η λειτουργία της ΜΕΘ, καθώς όπως σημειώνει, «οι συνέπειες που θα έχει στις λειτουργίες του νοσοκομείου και τις ανάγκες των τμημάτων και των ασθενών θα είναι τεράστιες».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μετά από περίπου 7 μήνες από το διορισμό της νέας διευθύντριας της ΜΕΘ και την επανέναρξη της λειτουργίας της μονάδας, δυστυχώς ενημερωθήκαμε από τη συναδέλφισσα ότι υπέβαλε προχθές την παραίτησή της.

Στο σύντομο αυτό διάστημα επιτελέστηκε ήδη ένα πολύ σημαντικό έργο από το συγκεκριμένο τμήμα, ξεκινώντας από την αρχή, κάτω από αντίξοες συνθήκες και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δουλεύοντας ακατάπαυστα, με υπερεφημέρευση, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που απαιτεί μια μονάδα εντατικής θεραπείας, νοσηλεύοντας ασθενείς του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η αρνητική εξέλιξη της παραίτησης της συναδέλφισσας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία».

«Υπουργείο, 6η ΥΠΕ και Διοίκηση Νοσοκομείου είναι υπόλογοι για μια σειρά από προβλήματα και θέματα που γνώριζαν εξ αρχής, καθώς είχαν γίνει αντίστοιχα αιτήματα από την πρώτη στιγμή.

α) Γιατί δεν προχώρησε άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες η προκήρυξη των κενών θέσεων του ιατρικού δυναμικού της ΜΕΘ (2 ιατροί) προκειμένου να στελεχωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αντ’ αυτού αφήσανε όλο αυτό τον καιρό 3 ιατρούς να δουλεύουν συνεχόμενα και με υπερεφημέρευση;

(Αίτημα που έχει αναδειχθεί από την ΕΙΝΝΑΑ πολλές φορές)

β) Γιατί δεν ενισχύθηκε η ΜΕΘ με όλο το απαιτούμενο μόνιμο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με νέες προκηρύξεις ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις νέες αυξημένες ανάγκες που χρειάζεται το τμήμα για να αναπτυχθεί;

γ) Γιατί δεν διασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας του τμήματος παρά τα συνεχή αιτήματα που υπήρχαν;», επισημαίνει η Ένωση και υπογραμμίζει:

«Δυστυχώς με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και το τι έχουμε να περιμένουμε το επόμενο διάστημα, ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι μηδέν από μηδέν= μηδέν. 

Με κλείσιμο τμημάτων, συγχωνεύεις, εντέλλεσθε για μετακινήσεις και υπερεφημέρευση, αυταρχισμό και εξουθένωση των εναπομεινάντων εργαζομένων δεν “απογειώνεται” το Νοσοκομείο.

Απεναντίας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των δημοσίων μονάδων υγείας και στην πλήρη εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση.

Και αυτό διότι ενώ θεωρείται κόστος η ενίσχυση των δημόσιων δομών του Νομού μας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την ίδια στιγμή μια χαρά προχωράνε συμβάσεις υπέρ ιδιωτικών εταιρειών για την εκχώρηση της καθαριότητας, της φύλαξης, των δευτερογενών διακομιδών με ιδιωτικά ασθενοφόρα κλπ.

Θα μας βρείτε απέναντι!»

Καταλήγοντας η Ένωση σημειώνει ότι, «η υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Νοσοκομείων και την ΠΦΥ δεν θα περάσει.

Απαιτούμε:

– Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην κλείσει η ΜΕΘ

– Να σταματήσουν τώρα τα εντέλλεσθε και οι μετακινήσεις των ιατρών (ακτινολόγοι, γενικοί ιατροί ΚΥ Βόνιτσας κλπ)

– Να προκηρυχθούν άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες όλες οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και όχι μεμονωμένες θέσεις που κηρύσσονται άγονες.

– Να ολοκληρωθούν άμεσα οι λιγοστές θέσεις μόνιμου ιατρικού δυναμικού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (4 ΓΝΑ, 5 ΓΝ Μεσολογγίου) και να επαναπροκηρυχθούν όσες έχουν κηρυχθεί άγονες.

– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό με κατάργηση των πληρωμών.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, σωματεία, εργατικά κέντρα, συνδικάτα, μαζικούς φορείς, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν δημόσια δωρεάν υγεία, ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας του Νομού μας με παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας».

Σχετικά θέματα

Απόψεις