Κοινωνία

«Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση»

«Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» είναι το μήνυμα που στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νέοι στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Εργατικά ΚέντραΟμοσπονδίες, ΣυνδικάτωνΣυνταξιουχικές Οργανώσεις στην Αθήνα.

Με την κινητιποίηση δίνουν μια δυναμική απαντάνε στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων για τη μετατροπή των εναπομείναντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε παρανάλωμα του χρηματιστηριακού τζόγου. Διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική ασφάλιση και ταυτόχρονα προτάσσουν τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες σε μισθούς, συντάξεις, υγεία και πρόνοια.

Στη μεγάλη πορεία οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως: «Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο φέρνουν νέο νόμο-λαιμητόμο». «Τα ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες – Δεν τα παραδίδουμε στους κεφαλαιοκράτες»«Το ασφαλιστικό δεν είναι για παζάρια, τα δικαιώματα μας δεν παίζουμε στα ζάρια».

Χαρακτηριστικό το σύνθημα σε πανό που βρίσκεται στην πορεία: «Τη ζωή που φτιάχνουν πρέπει να αλλάξεις, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».

(Επισκέψεις: 347 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend