Κοινωνία

«…τα μαύρα τα μαλλιά μας κι αν ασπρίσαν, δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά»!

Η φωτογραφία της ηλικιωμένης γυναίκας απέναντι στα ΜΑΤ έκανε το γύρο του κόσμου μαζί με την είδηση για την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των συνταξιούχων στη χθεσινή τους πορεία. Η γυναίκα αυτή έχει τη δική της (ξεχωριστή) ιστορία. Το όνομα της είναι Κατίνα Μανιτάρα και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, αλλά και στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού με το βαθμό του υπολοχαγού. Η Κατίνα Μανιτάρα, με αφορμή τη έκδοση του βιβλίου της με τίτλο «Αετόπουλο, Μαχήτρια, Αξιωματικός του ΔΣΕ στη Ρούμελη», είχε μιλήσει στον «Ημεροδρόμο» και στον Ανδρέα Δενεζάκη, τον περασμένο Μάη, με μια συγκλονιστική αφήγηση για τη ζωή και τον αγώνα της στα βουνά της Ρούμελης.

Η Κατίνα Μανιτάρα ήταν και χθες στην πρώτη γραμμή, απόμαχος της δουλειάς, αλλά όχι και απόμαχος του αγώνα. Εκπρόσωπος και σύμβολο μιας γενιάς που σφράγισε την ιστορία αυτού του τόπου με το έπος της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπος και σύμβολο του εξεγερτικού πνεύματος που χαρακτηρίζει τους αγώνες του λαού στις δύσκολες περιστάσεις.

Με αυτούς τους ανθρώπους, μ΄ αυτή τη γενιά πήγε να τα βάλει χθες ο κυβέρνηση, αγνοώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι τραγουδούν εδώ και χρόνια «…τα μαύρα τα μαλλιά μας κι αν ασπρίσαν, δεν μας τρομάζει η βαρυχειμωνιά»….

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Κατίνας Μανιτάρα στον «Ημεροδρόμο» και τον Ανδρέα Δενεζάκη. Τη συνέντευξη είχε βιντεοσκοπήσει με την κάμερα του ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός. 

(Επισκέψεις: 58 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend