Αθλητισμός Πολιτική

Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Τι προβλέπει – Οι αντιδράσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία (παρακάτω ολόκληρη) που είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και η οποία προβλέπει αντί της ποινής αποβολής των ομάδων, που εισηγήθηκε η ΕΕΑ (ΠΑΟΚ και Ξάνθη), την αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας. 

Κατά την εισήγηση της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποστήριξε ότι με την τροπολογία επιχειρείται εξορθολογισμός κυρώσεων.  «Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που δεν αφήνουν περιθώρια για νέο διχασμό» ισχυρίστηκε, σε μια τοποθέτηση που το λιγότερο προκάλεσε εντύπωση.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διεξαχθεί για το θέμα ονομαστική ψηφοφορία. Μέσω του  Γ. Ψυχογιού χαρακτήρισε την τροπολογία ως «απαράδεκτη».  

Για κοροϊδία, εμπαιγμό και απαράδεκτη τροπολογία έκανε λόγο ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα απέχει από την ψηφοφορία.  Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, αναφέρει: «Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των υπουργείων και των διορισμένων επιτροπών και πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο. Ο φίλαθλος κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα, ούτε έχει σχέση με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων, ούτε πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, που δεν περιορίζονται στο χώρο του αθλητισμού. Σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού χρειάζεται να δοθούν στη δημοσιότητα όσα στοιχεία υπάρχουν και να μην κυκλοφορούν στους “διαδρόμους”. Αποκτά μεγαλύτερη σημασία η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει οι ΠΑΕ να ενταχθούν άμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι ένα μέτρο για να υπάρχει μια στοιχειώδης διαφάνεια, να περιοριστούν τα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια, μέχρι το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός να απαλλαγεί απ’ τη θηλιά της εμπορευματοποίησης».

Το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση επιλέγουν την αποχή. 

Η τροπολογία 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

(Επισκέψεις: 629 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend