Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Καταγγελία για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας: “Έκαναν την Αρχαία Ολυμπία πριβέ κλαμπ – Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να πυροβολήσουν”

 Μια απίστευτη καταγγελία του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, η οποία αναφέρεται στη διοργάνωση της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας προκαλεί πολύ..

 Μια απίστευτη καταγγελία του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, η οποία αναφέρεται στη διοργάνωση της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

Οπως αναφέρει στα ΜΚΔ όχι μόνο δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την τελετή, αλλά  δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας παρά το γεγονός ότι διέθετε διαπίστευση, αλλά οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο του είπαν το αδιανόητο:

«Αν τολμήσετε να προχωρήσετε, οι συνάδελφοί μου αστυνομικοί έχουν εντολή να πυροβολήσουν».

Σε ανάρτησή του ο αρχαιολόγος περιγράφει τα σημεία και τέρατα που αντιμετώπισε και σχολιάζει δηκτικά:

«Οι αρμόδιοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και κάποιοι ντόπιοι παράγοντες, δίνουν σε όλους τους πολίτες και φίλους του Ολυμπισμού, την ξεκάθαρη εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται για εμάς, ότι την Ιερή Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την κάνουν για τους ίδιους και την παρέα τους και θέλουν το κοινό ως ντεκόρ και χειροκροτητές».

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την έναρξη της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, σε σημείο ελέγχου πάνω στο δρόμο προσέγγισης, (υπό κανονικές συνθήκες), του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας μετά το πάρκινγκ πλησίον του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας.

 

«- …..Μα έχω διαπίστευση, σας παρακαλώ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μου τη χορήγησε, αφήστε με να περάσω. Ορίστε, σας τη δείχνω. Τι νόημα έχει η διαπίστευση αν δεν με αφήσετε; Υπηρετώ είκοσι χρόνια τον χώρο της Ολυμπίας, έχω παρακολουθήσει όλες τις Τελετές, πάντοτε μας αφήνατε με την διαπίστευση να περνάμε από εδώ. Αυτό που συμβαίνει είναι το θέατρο του παραλόγου!

– Μην επιμένετε, θα πάτε από την Πύλη Β.

– Ποια είναι η πύλη Β, δεν καταλαβαίνω… Εννοείτε την πρόσβαση στο Νέο Μουσείο Ολυμπίας από την πεζογέφυρα του ποταμού Κλαδέου; Μα αν το ήξερα ότι από εκεί θα έπρεπε να πάω, θα το είχα κάνει. Δεν έχετε ενημερώσει. Τώρα θα χάσω την τελετή, δεν προλαβαίνω.

– Αν τολμήσετε να προχωρήσετε, οι συνάδελφοί μου αστυνομικοί έχουν εντολή να πυροβολήσουν.

– Επειδή σας έχω ικανούς να το κάνετε, αποχωρώ. Πείτε μόνο ποιος είναι ο υπεύθυνος, ποιος αποφασίζει για το ποιοι θα περάσουν από εδώ και ποιοι όχι.

– Ο βοηθός του Προέδρου της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης. (Τον κάλεσαν στο τηλέφωνο έπειτα από δική μου παρότρυνση και επιμονή, επειδή πίστευα ότι σφάλουν και τους επιβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να με αφήσουν)».

Αναφέρει, ακόμα ότι η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «εσχάτως εξελίσσεται ακόμα περισσότερο σε ένα άκρως ελιτίστικο γεγονός, σε μια τελετή επίδειξης “σπουδαιότητας” και αξιωμάτων, μια φιέστα που μετατρέπει τον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας σε πασαρέλα “επωνύμων”, σε ένα event που φαίνεται να ανταγωνίζεται την τελετή απονομής των OSCARS, ενώ θα έπρεπε μαζί με τις κλασικές Ολυμπιακές Αξίες να καλλιεργεί την απλότητα και σεμνότητα και όχι η λατρεία του Πρωτοκόλλου και της ματαιοδοξίας».

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος επισημαίνει στην ανάρτησή του ότι στον όνομα της δήθεν ασφάλειας κάποιων επισήμων, «έχει επιβληθεί αυτή η διάκριση των εισόδων και διαδρομών που πρέπει να ακολουθήσει “η πλέμπα” από την μια και “η άρχουσα τάξη και οι βαρώνοι” από την άλλη, ώστε τελικά να καταλήξουν όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, στο αρχαίο Στάδιο».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις