Κασιδιάρης είσαι και φαίνεσαι!

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 6 Νοεμβρίου 2014

Από τις κινητοποιήσεις του 65 θα θυμάσαι ένα αίτημα για το 15% για την Παιδεία.  Δεξιά κυβέρνηση και τότε, Καραμανλής, σκληρή ΕΡΕ. Στούς δρόμους,  οι χαφιέδες μας μάζευαν, αρκεί και μόνο νάχαμε λίγο μαλλί παραπάνω, απ´  όσο επέτρεπε η φασιστική νοοτροπία των μπατσων.

Ένας τέτοιος με μπουζουριασε. Είμουνα σ΄ ένα γραφείο του 3ου Αστυνομικού Τμήματος. Κάποια στιγμή μπήκε μέσα ο διοικητής και με κατσάδιασε: «Τι μαλλί είναι αυτό ρε; Ούτε σκύλα δεν έρχεται μαζί σου. Έχεις δει σκύλα να πηδιέται μ΄ άσχημο σκύλο; Και θες και δεκαπέντε τα εκατό ρε αρχίδι;  Πάρε χαρτί ρε και γράψε: Κα- ρα- μαν- λής. Συλλαβιστά!».

Όλη η ιστορία ήταν για να διαπιστώσει αν θάγραφα Καρα- αμάν- αλης, γιατί τότε οι φωστήρες της ασφαλείας είχαν διαδώσει ότι οι αριστεροί θεωρούσαν τον Καραμανλή τουρκόσπορο.

Παει αυτό.

Ήρθε το Πολυτεχνείο… Ανδρουλάκης,Δαμανάκη,Λαλιώτης και λοιποί. Θυμάσαι;

 Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία». Και αφίκετο Καραμανλής. Ειδαμε την… προκοπή μας.

Μια ζωή,  η Παιδεία στη χωματερή τής Πολιτικής,  με βασικό στόχο όλων των Κυβερνήσεων,  πως θα χειραγωγήσουν το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Γιατί εκεί πάντα σιγοβράζει η αγωνία για το μέλλον.

Ετσι και καβαντζάρεις τα είκοσι οχτώ,  χέσε ψηλά κι αγνάντευε. Μπορεί από Αριστερός να βρεθείς…Επίτροπος τής Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Ε,  λοιπόν,  σ΄ αυτή την τρυφερή ηλικία υπάρχει η αγωνία για γνώση,  σφυρηλατούνται τα όνειρα και χτίζεται μια πατρίδα, όχι απόλυτα ονειρική,  αλλά μαχόμενη κι΄ ονειροπόλα.

Ε,  μια τέτοια πατρίδα δεν τη γουστάρει το Σύστημα. Και το Σύστημα  δεν είναι κάτι αφηρημένο. Είναι μια απόλυτα συντηρητική  δεξιά αντίληψη, πού σε κάποιες περιόδους χαρακτήρισε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε το ίδιο ιοβόλος,  όπως και η διαχρονική φιλοσοφία τής Δεξιάς. Τό μότο: » Δεν θέλουμε τα κωλόπαιδα στους δρόμους να ταράζουν τη μακαριότητα μας και να διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη και να…παρακωλύουν τις…συγκοινωνίες. Θέλουμε μια Παιδεία μπετόν αρμέ, υπάκουη με κεφάλι σκυμμένο κι απόλυτα πειθαρχημένη».

Παράλληλα,  ελέγχουμε απόλυτα,  μέσα από κατευθυνόμενες συνελεύσεις,  τις διαδικασίες και αναπαράγουμε το σύστημα εξουσίας,  αναγορεύοντας διδάκτορες της αρεσκείας μας,  κι΄ όχι ανάλογα με τις ικανότητες. Στην επιλογή γίνονται συμφωνίες άθλιες,  κάτω από το τραπέζι,  με σκοτεινούς βυζαντινισμούς και τη τρομοκρατία σε πρώτο πλάνο.

Έτσι,  υπάρχει καθηγητής, σ΄ ελληνικό Πανεπιστήμιο,  που ενώ κουβαλά στην πλάτη του σοβαρή καταδίκη,  εξακολουθεί να ηγείται και να προωθεί φελούς,  πού διδάσκουν τα παιδιά μας. Απλά,  επειδή είναι υπάκουος.

Μέχρι και Πανεπιστήμιο στήθηκε για να τοποθετηθεί σύζυγος πολιτικού.

Αυτή είναι η αθλιότητα.

Αυτό είναι το πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού.

Ο υφυπουργός Παιδείας απευθυνόμενος στην Κανέλλη είπε ότι «δεν θα με κάνετε εσείς Κασιδιάρη»… Μα,  είστε και φαίνεστε κύριε!  Ένας Κασιδιάρης είστε.

Οπως ομολόγησε και ο υπουργός σας,  τα παιδιά δεν έχουν βιβλία. Υπάρχουν σχολεία στο Νότιο Αιγαίο,  που δεν διαθέτουν ούτε ένα φιλόλογο. Και μάλιστα,  έκανε έκκληση για…εθελοντές φιλόλογους!

Ποιούς εθελοντές ψάχνετε κύριοι;

Εθελοντές πάμε σε μια πατρίδα πού μας σέβεται και μας πονά. Εθελοντές πάμε σε μία πατρίδα που οι υπήκοοι της απολαμβάνουν τα στοιχειώδη. Ένα κομμάτι ψωμί, ένα κεραμίδι και λίγα γραμματάκια,  που διδάσκουν αξιοπρέπεια στα παιδιά μας.

Εσείς δεν απέχετε από κανέναν Κασιδιάρη.  

Ο υπουργός σας ομολόγησε ότι δεν χρειάζονται τόσοι γιατροί,  γιατί πάνε στη..Γερμανία! Άκουσον,  άκουσον!  Πονάει δόντι,  κόβει κεφάλι.

Αναπαράγετε το φασισμό της αμάθειας και του σκοταδισμού.  Απολίτιστοι μέχρι τα μύχια τής ψυχής σας. Αν ήταν δυνατόν να κάψετε και τα λιγοστά βιβλία θα το κάνατε κι αυτό.

Κι όλα τα αποδίδετε στο Μνημόνιο. Μα αν έτσι συμβαίνει και δεν συμφωνείτε, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, αλλιώς δεν νομιμοποιείστε να επικαλείστε, ως τον κακό σας δαίμονα, κάτι που φέρετε στο αίμα σας.  Κι ο κάθε Κασιδιάρης κυκλοφορεί εντός σας…

Εκτός κι αν θέλετε εξετάσεις… αίματος για να το διαπιστώσετε.

Η κενότητα και η ανοησία σας μπορεί να φτάσει ως εκεί.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email