Πολιτική

Η Καισαριανή (ξανα)ψηφίζει στις 30 Νοέμβρη

 

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, θα αναμετρηθεί τελικά στις επαναληπτικές εκλογές για το Δήμο Καισαριανής με το συνδυασμό Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον Γιώργο Κοντόσταυλο (νυν δήμαρχο από τις 27 Αυγούστου, βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου).

Με την τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου – Εκλογοδικείου ως ημερομηνία επανάληψης του δεύτερου γύρου των εκλογών για το Δήμο ορίστηκε από την Περιφέρεια η Κυριακή 30 του Νοέμβρη σε όλα τα εκλογικά τμήματα της πόλης και με την ίδια σύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β’ γύρου για μόλις μία ψήφο. Με αυτή τη μία ψήφο διαφορά, οδηγήθηκε στο Β’ Γύρο η Καισαριανή Δημιουργία του Αντ. Καμπάκα, ενώ νέος Δήμαρχος εκλέχτηκε ο Γ. Κοντόσταυλος από την πλειοψηφούσα Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής με 61,55%.

Η παράταξη του Ηλ. Σταμέλου είχε ενημερώσει εξαρχής ότι θα καταθέσει ένσταση και υπέβαλε αίτημα επανακαταμέτρησης. Υποστήριξε ότι στην καταμέτρηση των ψήφων του α’ γύρου υπήρχαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα, κάτι που έγινε δεκτό από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας το οποίο και αποφάσισε την επανάληψη του β’ γύρου, με δεύτερο συνδυασμό τη Λαϊκή Συσπείρωση (με 2 ψήφους πλέον διαφορά).

Κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές στην πόλη συμμετείχαν 6 συνδυασμοί και είχαν ψηφίσει 13.004 πολίτες (13.714 στο Β’ γύρο). Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής με επικεφαλής τον Γ. Κοντόσταυλο (ΣΥΡΙΖΑ) κατά τον πρώτο γύρο είχε λάβει 3.249 ψήφους, η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής με επικεφαλής τον Ηλ. Σταμέλο έλαβε 2.769 ψήφους, ενώ η Καισαριανή Δημιουργία (με επικεφαλής τον Αντώνη Καμπάκα – υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ) έλαβε 2.767 ψήφους.

Κυριακή κοντή γιορτή, λοιπόν, για να αναδειχτεί οριστικά για τη νέα πενταετή θητεία η καινούργια δημοτική Αρχή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend