Διεθνή

Ιταλία: «Λουκέτο» σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων – Στο δρόμο 1.800 εργαζόμενοι

Τα 55 πολυκαταστήματα της ιταλικής αλυσίδας Mercatore Uno κατέβασαν ρολά σήμερα, μία ημέρα μετά την πτώχευση της εταιρείας που τα είχε εξαγοράσει. Τα πολυκαταστήματα Mercatore Uno διαθέτουν έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και εργαλεία κάθε είδους. 

Ο όμιλος που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες εξαγοράστηκε πέρσι από την εταιρεία χόλντινγκ Shernon, η οποία με τη σειρά της τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης την Παρασκευή από δικαστήριο του Μιλάνου, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν: Υπάλληλοι και πελάτες βρήκαν τις πόρτες κλειστές σήμερα. Οι 1.800 εργαζόμενοι της εταιρείας βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μέσα σε μια νύχτα.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο σχεδίαζε να ξεκινήσει διάλογο με την εταιρεία και τα συνδικάτα στις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει εκτάκτως την Δευτέρα, καταγγέλλοντας το κλείσιμο της επιχείρησης που όπως υποστήριξε …”πλήττει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων”. 

Την ίδια ώρα που 1.800 άνθρωποι μένουν χωρίς μεροκάματο θύματα της κρίσης και του σύστημα που τη γεννά και την αναπαράγει το αρμόδιο υπουργείο μιλά περί …«αξιοπρέπειας».

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκα, υποσχέθηκε επίσης ότι θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους ιδιοκτήτες ώστε “να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

(Επισκέψεις: 466 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend