Διεθνή

Ιταλία: Κεντροδεξιοί δημοτικοί σύμβουλοι αρνούνται τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα του ναζισμού

Το φασιστικό πρόσωπο τους δείχνουν μέλη της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Σκίo, κοντά στη Βιτσέντσα, στη βόρειο Ιταλία, τα οποία αρνούνται να εγκρίνουν την πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στο κεντροαριστερό «Pd» να τοποθετηθούν επιμνημόσυνες πέτρες στους δρόμους της πόλης με τα ονόματα των πολιτών της-θυμάτων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όπως προκλητικά υποστηρίζει στην τοπική εφημερίδα Giornale di Vicenza, ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας Αλμπέρτο Μπερτόλντο, πρωτοβουλίες αυτού του είδους «εγκυμονούν κινδύνους να προκαλέσουν περισσότερο μίσος και διχόνοιες. Ας αφήσουμε τα θύματα να κείνται εν ειρήνη»!!! Αλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της ίδια παράταξης δείχνοντας τα φιλο-φασιστικά πιστεύω του ανέφερε: «Δεν είναι σωστό να μνημονεύουμε κάποιους ενώ να παραμελούμε άλλους».

Η απόρριψη αυτή, που έγινε δυνατή χάρις στην αποχή της φασιστικής Λέγκας από την ψηφοφορία, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Ιταλία. Η Γερουσιαστής με το κόμμα της «Ζωντανής Ιταλίας» του Ματέο Ρέντσι, Ντανιέλα Σμπρολίνι, τη χαρακτήρισε απαράδεκτη και τόνισε πως «το Σκίο πρέπει να έχει το θάρρος να θυμάται. Όποιος χάνει τη μνήμη του, χάνει και το μέλλον του».

Αντιδράσεις και μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο του Βένετο, όπου ο επικεφαλής του PD Στέφανο Φρακάσο τόνισε πως «η πλειοψηφία απέρριψε την αξιοπρέπεια της πόλης». 

Με πληροφορίες από: La Repubblica, Corriere della Sera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 317 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend