Διεθνή

Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν έφηβο Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν 146 διαδηλωτές σε διαμαρτυρία κατά των παράνομων οικισμών

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και δολοφόνησαν έναν παλαιστίνιο έφηβο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι Παλαιστίνιοι διαδήλωναν εναντίον ισραηλινών οικισμών, ειδικά του αυθαίρετου οικισμού Εβιατάρ, κοντά στη Ραμάλα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πλήθος νεαρών πέταξε πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, σφαιρών με επικάλυψη από καουτσούκ αλλά και πραγματικών πυρών.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταμέτρησε 146 τραυματίες, εννιά που τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες, 34 που χτυπήθηκαν από βλήματα με επικάλυψη από καουτσούκ και πάνω από 80 που τραυματίστηκαν ή παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.

Ισραηλινοί έποικοι, ενθαρρυμένοι από την πολιτική του εποικισμού που συνεχίζει ασταμάτητα το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, εγκαταστάθηκαν στις αρχές Μαΐου σε λόφο κοντά στη Νάμπλους και ίδρυσαν τον αυθαίρετο οικισμό Εβιατάρ χωρίς να εξασφαλίσουν άδεια από τις ισραηλινές αρχές. Μετά από συμφωνία, εγκατέλειψαν προσωρινά την περιοχή, ωσότου το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εδαφών που κατέλαβαν και να προσδιορίσει ότι μπορούν να θεωρηθούν ισραηλινά.

Εάν το υπουργείο αποφανθεί υπέρ των εποίκων, θα μπορέσουν να εγκατασταθούν μόνιμα. Εν αναμονή της απόφασης, ο στρατός έχει αναπτύξει φρουρά.

Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967 όπου, βάσει του διεθνούς δικαίου, όλοι οι ισραηλινοί οικισμοί σε αυτή θεωρούνται παράνομοι. Ωστόσο, πάνω από 470.000 έποικοι ζουν σήμερα στη Δυτική Όχθη.

(Επισκέψεις: 1.108 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend