Διεθνή

Ισραήλ: Ασκήσεις ετοιμότητας για πιθανή νέα παραλλαγή του κορωνοϊού

Στη διάρκεια των 20 μηνών σε συνθήκες πανδημίας, τα Ισραήλ και ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση έχει αποτελέσει συχνά φάρο για τις υπόλοιπες χώρες.

Ήταν από τις πρώτες χώρες που χορήγησαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό, «είδε» νωρίς την χρησιμότητα της ενισχυτικής δόσης, προετοιμάστηκε και πρωτοτύπησε ξεκινώντας την εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού σε όλο τον επιλέξιμο πληθυσμό.

Πλέον το Ισραήλ ασχολείται με τις ασκήσεις ετοιμότητας, «τρέχοντας» μια άσκηση σε εθνικό επίπεδο για να δοκιμάσει την ετοιμότητα της χώρας σε περίπτωση που ξεσπάσει μια νέα, πιο θανατηφόρα παραλλαγή του Covid-19.

Η προσομοίωση είναι σε μορφή πολεμικού παιχνιδιού και ονομάζεται «Omega Drill».

Η άσκηση προσομοίωσης, που διεξάγεται σε τρεις φάσεις με στόχο να μετρήσει το χρόνο που χρειάζεται το μετά από μια πιθανή έξαρση, θα δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των συστημάτων που καθορίζουν τις πολιτικές lockdown, παρακολουθούν τις παραλλαγές του ιού, προσφέρουν οικονομική υποστήριξη στους πολίτες, επιβάλλουν καραντίνες και παρακολουθούν τις συνοριακές διελεύσεις.

«Ενώ η κατάσταση του κορωνοϊού στον κόσμο επιδεινώνεται, το Ισραήλ είναι ασφαλές και προστατευμένο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ. «Για να διατηρηθεί αυτό και να διασφαλιστεί η συνέχεια της κανονικής ζωής, πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να προετοιμαστούμε για οποιοδήποτε σενάριο», συνέχισε.

Ο αριθμός Ισραηλινών που νόσησαν σοβαρά από Covid-19 μειώθηκε από περίπου 700 στα τέλη Αυγούστου σε 149 στις 10 Νοεμβρίου, ενώ ο αριθμός των καθημερινών νέων μολύνσεων μειώθηκε από περίπου 10.000 την ημέρα σε λιγότερο από 500.

Το Ισραήλ άνοιξε για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες αυτόν τον μήνα, παρόλο που οι ειδικοί ζήτησαν την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων. Ετοιμάζεται επίσης να εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών κατά του Covid-19.

(Επισκέψεις: 263 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend