Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΗΠΑχυράνθρωποι και ΗΠΑλληλοι («προοδευτικοί» και «φιλελεύθεροι»)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που κτίζει «αντιακροδεξιούς» και «προοδευτικούς» πόλους, μιλά με «κύκλους» και «πηγές» για την απόπειρα πραξικοπήματος στη..

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που κτίζει «αντιακροδεξιούς» και «προοδευτικούς» πόλους, μιλά με «κύκλους» και «πηγές» για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Συγκεκριμένα, «κύκλοι» του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν:

Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτική λύση στην Βενεζουέλα και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αιματοχυσία. Μοναδική διέξοδος από την κρίση στη Βενεζουέλα αποτελεί η εξεύρεση ειρηνικής, πολιτικής λύσης μέσω της διεξαγωγής εκλογών. Πάντα τις λύσεις στις δημοκρατίες τις δίνει ο λαός και όχι ο στρατός.

Μάλιστα! Τι μας λένε οι… ομιλητικοί κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, με υπουργό τον αυτοχαρακτηριζόμενο «κομμουνιστή» Κατρούγκαλο; Γενικές διαπιστώσεις που καταλήγουν σε αυτό που ζητάει τελικά η μαριονέτα των ΗΠΑ, αμφισβητώντας την εκλεγμένη εξουσία στη Βενεζουέλα, δηλαδή εκλογές. Πώς θα μπορούσε αλλιώς να γίνει, αφού οι «σύμμαχοι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζουν από την πρώτη στιγμή και ανοιχτά τον δοτό «πρόεδρο» των ΗΠΑ, Γκουαϊδό. Μην ξεχνάμε πως ένα από τα πρώτα βιολιά της ΕΕ που αναγνώρισε τον ΗΠΑχυράνθρωπο ήταν ο «προοδευτικός» Σάντσεθ στην Ισπανία. Ο Σάντσεθ είναι αυτός που αποθέωσαν οι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις πρόσφατες ισπανικές εκλογές. 

Το κόμμα καταδικάζει (περίπου) και η κυβέρνηση συνομιλεί!

Προσέξτε τώρα πως γίνεται η «προοδευτική» πολιτική αλά ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα καταδικάζει (περίπου) και η κυβέρνηση συνομιλεί!

Συγκεκριμένα, «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κάθε αντιδημοκρατική παρέμβαση ενάντια στην εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας και επιμένει ότι πρέπει να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στην κρίση μέσα από το διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης  και τη διενέργεια νέων προεδρικών εκλογών», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του. «Χρέος της διεθνούς κοινότητας είναι να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης και την αποφυγή της βίας και της αιματοχυσίας και όχι να πυροδοτήσει περαιτέρω την ένταση», συμπληρώνει. 

Μόλις διαβάσατε την (περίπου) καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως ζητάει κι εκλογές (όπως ο Γκουαϊδό). Είναι η συνέχεια στα …λεβεντικά που ως κόμμα έλεγε (στην ΠΑΣΟΚική λογική «άλλο κόμμα, άλλο κυβέρνηση»). 

Το ίδιο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται και συνομιλητής με τον εκπρόσωπο του ΗΠΑχυρανθρώπου. Πριν λίγα 24ωρα, στις 22 Απριλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας,  πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, συναντήθηκε με τον Φρανσίσκο Σούκρε, βουλευτή της αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο του Χουάν Γκουαϊδό.

Μετά τη συνάντηση ο Κώστας Δουζίνας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του Γκουαϊδό για εκλογές, δηλώνοντας στο «Εuronews» ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βενεζουέλα «όπως προτείνεται και από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές διπλωματικές πρωτοβουλίες και από τον πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό». Για την παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας το μόνο που είχε να πει ήταν διάφορα περί αστάθειας και κρίσης. Ανέφερε πως πρέπει «να προχωρήσουμε σε λύση της μεγάλης αυτής πολιτικής αστάθειας και κρίσης στη Βενεζουέλα με τρόπο οργανωμένο που θα απαντά στα προβλήματα των πολιτών και θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου που υπάρχει σήμερα». Ο Φρ. Σούκρε, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «συμφώνησε μαζί μας για την ανάγκη να γίνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». Ο Κ. Δουζίνας, σύμφωνα με τον Φρ. Σούκρε, δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τις θέσεις της «αντιπολίτευσης» στον Αλέξη Τσίπρα.

Τι κάνουν οι «φιλελεύθεροι» της ΝΔ; Συνεχίζουν την ΗΠΑλληλική τους πορεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊαδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ζητώντας και εκλογές. Ο αντιπρόεδρος Γεωργιάδης σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε ιστορικές στιγμές, όπου ενδεχομένως να πέσει ο Μαδούρο. Μακάρι να πέσει. Δεν πρόκειται για πραξικόπημα γιατί ο Μαδούρο έχει κάνει νοθεία στις εκλογές, έχει καταγγελθεί από τους διεθνείς οργανισμούς, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι δικτάτορας και τύραννος και δεν το συζητάμε». Θα τον ζηλεύει μέχρι  και ο Γκουαϊδό με τέτοια επιχειρήματα! 

Είναι φανερό πως στη ΝΔ έχουν «συγκινηθεί» ιδιαιτέρως με την απόπειρα πραξικοπήματος. Αναφερόμαστε στη ΝΔ που έχει στην πρώτη γραμμή της τον Βορίδη, τον διορισμένο το 1985 από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο γραμματέα της ν.ΕΠΕΝ. Μιλάμε για τέτοια οικογενειακή «συγκίνηση» που μέχρι και η σύζυγος προέδρου της ΝΔ, η κυρία Μαρέβα, έκανε σχετικό τουίτ

Συμπέρασμα: «Προοδευτικοί» και «φιλελεύθεροι» ΗΠΑλληλοι στηρίζουν με τον τρόπο τους τον ΗΠΑχυράνθρωπο στη Βενεζουέλα. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις