Διεθνή

Ινδία: Θύματα βιασμού 90 γυναίκες κάθε μέρα

Μια νεαρή κοπέλα στην Ινδία, καθ’ οδόν προς το δικαστήριο για να καταθέσει κατά των βιαστών της, έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα ανδρών, οι οποίοι και της έβαλαν φωτιά. Η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, αλλά τα εγκαύματα ήταν τόσο εκτεταμένα, που κατέληξε.

Έξω από το νοσοκομείο ντόπιοι δημοσιογράφοι και ξένοι ανταποκριτές μετέδιδαν το φριχτό γεγονός σε όλον τον κόσμο. Εκεί ήταν και ο αδελφός της κοπέλας που με την πλάτη στην κάμερα ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. «Αυτό που ζητάμε τώρα είναι ένα και μοναδικό, η αδελφή μας δεν ζει πια, θα πρέπει να θανατωθούν και οι πέντε ένοχοι». Το ίδιο ζητά και ο πατέρας της κοπέλας. «Δεχθήκαμε πολλές απειλές για να αποσύρουμε την μήνυση εναντίον των βιαστών. Αλλά τώρα δεν έχει πια σημασία. Θέλουμε τον απαγχονισμό των δραστών, όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, κάθε μέρα 90 γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμού κατά μέσο όρο – ανάμεσά τους αρκετές φορές και τουρίστριες.  Μελέτες αναφέρουν ότι οι γυναίκες στην Ινδία αντιμετωπίζουν καθημερινά σεξουαλική βία, συνθήκες σκλαβιάς και πέφτουν θύματα εμπορίας σαρκός. Μόνο το 2016 καταγράφηκαν 40.000 βιασμοί και αυτοί διαρκώς αυξάνονται.

Με πληροφορίες από dw.com 

(Επισκέψεις: 350 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend