Κοινωνία

Ηλ. Σιώρας: Αμείλικτα ερωτήματα θέτουν καθημερινά η ίδια η πραγματικότητα και οι ραγδαίες εξελίξεις στην υγεία

Δήλωση του Ηλία Σιώρα Προέδρου του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και εκπροσώπου των γιατρών στη Διοίκηση του νοσοκομείου:

 • Γιατί επελέγη ο Ευαγγελισμός να αυξήσει τις covid κλινες τη στιγμή που δεν έχουν αξιοποιηθεί covid κλίνες σε άλλα νοσοκομεία και προπάντων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ; Δόθηκε υπουργική εντολή να δουλέψουμε όπως τον Μάρτιο, δηλαδή με τα μισά χειρουργικά τραπέζια και με μείωση των κλινών άλλων κλινικών. Τι θα γίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που έρχονται στον Ευαγγελισμό κάθε χρόνο. Τι θα γίνει με τους 60.000 ασθενείς όταν οι δημόσιες δομές ΠΦΥ παραμένουν υποβαθμισμένες; Θα μείνουν σπίτι τους με ότι αυτό συνεπάγεται;
 • Γιατί δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις σε γιατρούς (ειδικευόμενους και ειδικούς), νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό, με μόνιμες σχέσεις εργασίας, αλλά ξανά στο δεύτερο κύμα που διανύουμε καλούνται γιατροί από διάφορες κλινικές του νοσοκομείου να μισο-μπαλώσουν τρύπες για να λειτουργήσει το covid19 τμήμα, αφήνοντας μεγαλύτερα κενά στα τμήματα από τα οποία προέρχονται; Τα βάρη πέφτουν πάλι στους ειδικευόμενους γιατρούς που καλούνται να καλύψουν ανάγκες ειδικευμένων και στις κλινικές τους και στη κλινική covid και στο τμήμα covid των ΤΕΠ. Είναι πάλι αποδιοπομπαίοι τράγοι του συστήματος.
 • Γιατί ακόμα τα Νοσοκομεία δεν στέλνουν test covid στο ΕΚΕΑ; Ο κ. Κοντζαμάνης υποσχέθηκε ότι «από τις 8 Σεπτεμβρίου το θέμα αποκαθίσταται».
 • Γιατί διαρρέεται επίμονα ότι το ΕΚΕΑ, όταν ξεκινήσει πάλι να κάνει test, θα κάνει λιγότερα την ημέρα απ’ ότι πριν; Μήπως σχετίζεται με τη διαρκή προσπάθεια των Διοικήσεων να συνάψουν σύμβαση με ιδιωτικά εργαστήρια, παρά το σάλο που δημιουργήθηκε;
 • Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι το ιδιωτικό κέντρο Central Lab A.E. καθυστερεί τις απαντήσεις; Ότι εκκρεμούν απαντήσεις από 3 Σεπτεμβρίου; Ότι ήρθε στο Νοσοκομείο και θετικό αποτέλεσμα που σε επανειλημμένες δικές μας λήψεις βγήκε αρνητικό με αποτέλεσμα τρομερή αναστάτωση στον Ευαγγελισμό και ότι κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρη γενική εφημερία στις 6 Σεπτεμβρίου;
 • Ότι έφτασαν απαντήσεις 25 δειγμάτων που αφορούσαν ασθενείς άλλου Νοσοκομείου(!!);
 • Ότι ο τρόπος που καταφθάνουν τα αποτελέσματα από το ιδιωτικό εργαστήριο, βασανίζουν κυριολεκτικά το προσωπικό; Όταν 100 πχ απαντήσεις έρχονται από το ΕΚΕΑ, χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για την ταξινόμηση, ενώ από το ιδιωτικό κέντρο, ο ίδιος αριθμός χρειάζεται ώρες πολλές!
 • Σε ότι αφορά το κόστος δεν χρειάζονται συγκρίσεις αφού στο ιδιωτικό είναι υπέρ τριπλάσιο.
 • Γνωρίζουν ότι ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει με ευθύνες ΕΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ; Διαγνωσμένοι με covid (+) που χρειάζονται νοσηλεία – όχι, σε ΜΕΘ – πρέπει ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ να κάνουν όλες τις εξετάσεις και μετά να ΔΙΑΚΟΜΙΣΘΟΥΝ σε νοσοκομεία αναφοράς (επειδή είναι πλήρης ο Ευαγγελισμός) με συνέπεια την καθυστέρηση και τον κίνδυνο διασποράς ΜΕΣΑ στο Νοσοκομείο. Πρέπει εδώ & τώρα να τελειώσει αυτή η γελοιότητα που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.
 • Γνωρίζουν ότι ενώ υποτίθεται έχουν οριστεί κάποια Κ.Υ. (πχ στη λεωφ. Αλεξάνδρας) να λαμβάνουν δείγμα για test σε εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, αυτοί κατευθύνονται στον Ευαγγελισμό;
 • Τι θα γίνει στις γενικές 24ωρες εφημερίες και τα πρωινά που δεχόμαστε συνεχώς περιστατικά;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, οι λύσεις είναι εύλογες, όπως τις έχουν διατυπώσει δεκάδες υγειονομικοί φορείς σε όλη τη χώρα.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Επιπλέον χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Μονιμοποίηση των ελαστικά εργαζομένων.

Ανάπτυξη όλων των δομών ΠΦΥ.

Ενίσχυση του ΕΚΕΑ και των εργαστηρίων των νοσοκομείων.

Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας είτε νοσηλευτικών, είτε διαγνωστικών κέντρων, είτε νοσοκομείων.

(Επισκέψεις: 1.304 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend