Κοινωνία

Ηλ. Σιώρας: 50 με 100 ράντζα στις εφημερίες του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Για τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό εξοπλισμό καθώς και για την ταλαιπωρία που υφιστάνται οι ασθενείς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» Ηλίας Σιώρας, με συνέντευξη του στο «ΘΕΜΑ 104,6» και το δημοσιογράφο Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ο Ηλ. Σιώρας αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Ευαγγελισμό με τις εφημερίες και την ταλαιπωρία των ασθενών λόγω ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από 1.000- 1.700 άτομα περνάνε από τις εφημερίες του Ευαγγελισμού ανέφερε ο Ηλ. Σιώρας εκ των οποίων εισάγονται περίπου 200 άτομα, ενώ οι ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς είναι περίπου στους 80 με 100, σε ειδικευόμενους είναι 150, σε νοσηλευτικό προσωπικό 35.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως το 60% των ασθενών που προσέρχονται στις εφημερίες του Ευαγγελισμού θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τα Κέντρα Υγείας και ότι είναι υπόθεση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και αν υπήρχε πραγματική διαλογή οι γιατροί ενδεχομένως να έφταναν.

Δεδομένων των συνθηκών, σημείωσε ο Ηλ. Σιώρας, υπάρχουν 30- 40 γιατροί όλο το 24ωρο που μοιράζονται σε 12ωρες βάρδιες, χρειάζονται άλλοι τόσοι και για νοσηλευτικό προσωπικό το ίδιο. Πρότεινε στη συνέχεια, να ξεκινήσει διαδικασία σταδιακής πρόσληψης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο, ο Ηλ. Σιώρας είπε πως : «Έχουμε τα ράντζα, τελειώνει τώρα η γενική εφημερία στις 8:00, θα πάμε πάνω στους ορόφους, στις χειρουργικές κλινικές, στις παθολογικές, στις καρδιολογικές, θα δούμε από 50-100 ράντζα, ένα συνηθισμένο φαινόμενο ετών και αυτό μας τρελαίνει, δηλαδή να πάθει ένας ανακοπή σε ένα ράντζο, δεν έχουμε πρόσβαση να του κάνουμε ανάνηψη, έχει συμβεί αυτό και προσωπικά που σας μιλάω, ο κόσμος ταλαιπωρείται δηλαδή να περιμένει για μία αξονική 8 ώρες στα επείγοντα, γιατί έχουμε δύο αξονικούς και λειτουργεί στην εφημερία μόνο ένας επειδή δεν έχουμε προσωπικό;».

 

(Επισκέψεις: 112 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend