Διεθνή

Η Τεχεράνη διαψεύδει επισήμως ότι καταρρίφθηκε ιρανικό drone

Η Τεχεράνη διέψευσε και επίσημα τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι κατέρριψαν ιρανικό drone στα Στενά του Ορμούζ, την ώρα που συνεχίζεται η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων «υπεροχής» στον Περσικό Κόλπο.

Ο υφυπουργός Άμυνας του Ιράν Αμπάς Αρακτσί διέψευσε ότι η χώρα του έχασε κάποιο τηλεκατευθυνόμενο, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως κατέρριψαν ένα δικό τους. «Δεν έχουμε χάσει κανένα drone στα Στενά του Ορμούζ ούτε κάπου αλλού. Ανησυχώ ότι το “USS Boxer” κατέρριψε ένα δικό τους UAV κατά λάθος!», έγραψε ο Αρακτσί στο Twitter.

Νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε διαψεύσει τους ισχυρισμούς Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ο ταξίαρχος Αμπολφάζλ Σεκαρσί, δήλωσε ότι όλα τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της χώρας έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στις βάσεις τους, μετέδωσε το πρακτορείο «Tasnim».

«Όλα τα drone που ανήκουν στο Ιράν στον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ (…) έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεών τους ταυτοποίησης και ελέγχου και δεν υπάρχει αναφορά για καμία επιχειρησιακή απάντηση από το “USS Boxer”», επισήμανε ο Σεκαρσί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP

(Επισκέψεις: 80 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend