Πολιτική

Η Μέρκελ ψήφισε Τσίπρα…

Απλόχερη στήριξη και «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Τσίπρα έδωσε η καγκελάριος Αν. Μέρκελ, προωθώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του Γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα και έχοντας απέναντι της τον Έλληνα πρωθυπουργό απαλλαγμένο από τις «αντιμνημονιακές» κορώνες του παρελθόντος να προπαγανδίζει τον …πρωταθλητισμό του στις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις. 

Η Μέρκελ με κεντρικό στόχο της, την προώθηση και εδραίωση των οικονομικών συμφερόντων των γερμανικών πολυεθνικών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια έβαλε στο επίκεντρο το μοίρασμα της πίτας και σημείωσε: «Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να είμαστε η τιμώμενη χώρα στη μεγάλη εμπορική έκθεση της Θεσσαλονίκης (…) Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και οι μεγάλες επενδύσεις που γίνονται από την γερμανική πλευρά στην Ελλάδα δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχουμε στη χώρα».   

Η Μέρκελ δήλωσε «ευγνώμων», που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου και «ευχαριστημένη» από την πορεία της Ελλάδας και την εφαρμογή των προγραμμάτων. Κατανοητό! Η κυβέρνηση Τσίπρα – όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις – δημιούργησαν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα για να πληρώνονται τα ληστρικά επιτόκια του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε και δημιούργησε το υπερταμείο που έχει αναλάβει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στις πολυεθνικές ανάμεσα τους και τις γερμανικές.  Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει τη φορολεηλασία του ελληνικού λαού για να τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία της ΕΕ. Εξάλλου η εντολή της Καγκελαρίου ήταν συγκεκριμένη: «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν»!

Ο …αντιμνημονιακός διαδηλωτής που έγινε πρωθυπουργός του μνημονίου

«Η Μέρκελ έρχεται σε μια Ελλάδα διαφορετική, θέλω να πιστεύω, από αυτήν της προηγούμενης επίσκεψής της», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το αφήγημα της «μεταμνημονιακής» Ελλάδας. Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης του παραμένει η συνέχιση των ευρωενωσιακών πολιτικών σημειώνοντας: «Αφήνουμε πίσω την εποχή των ελλειμμάτων και είμαστε πρωταθλητές στις μεταρρυθμίσεις».

Ξεχωριστή στιγμή των κοινών δηλώσεων η τοποθέτηση Τσίπρα, με την οποία επιχείρησε να «ξεπλύνει» την πορεία του, όταν κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό υποκρινόταν τον πολέμιο των μνημονιακών πολιτικών για να τα εφαρμόσει μετά μέχρι κεραίας.   

«Στήριζα τις διαδηλώσεις και το πρώτο διάστημα που ήμουν πρωθυπουργός. Έχει αλλάξει και το γεγονός ότι, όταν είσαι στη θέση του πρωθυπουργού, οφείλεις να εκπροσωπείς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Εκπροσωπείς και όσους διαδηλώνουν και όσους φοβούνται τις διαδηλώσεις.  Άρα, πρέπει να βρεις τη συνισταμένη που θα είναι επωφελής για όλους όσους εκπροσωπείς», τόνισε ο πρωθυπουργός, απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο Τσίπρας λοιπόν το 2014 και το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν εκπροσωπούσε όλους τους Έλληνες και γι’ αυτό συμμετείχε στις διαδηλώσεις πουλώντας «φούμαρα» στους άλλους μισούς ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Πλέον βέβαια, αλλάζοντας «ρόλο» και εκπροσωπώντας τις πολιτικές και τα συμφέροντα που πάντα επί της ουσίας στήριζε, εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και δεν διστάζει – όπως σήμερα – να πνίξει την Αθήνα με χημικά, να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν διαδηλωτές, να απαγορεύσει ακόμα και τις διαδηλώσεις! 

Τα ευρωατλαντικά παράσημα 

Ο Αλ. Τσίπρας  εισέπραξε και τα εύσημα της Μέρκελ για την Συμφωνία των Πρεσπώνείτε. Μετά τις ΗΠΑ και η Καγκελάριος Μέρκελ επαίνεσε τον πρωθυπουργό που έφερε σε πέρας  τα σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την περιοχή, ανοίγοντας το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς μηχανισμούς. 

«Είμαι ευγνώμων στον Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε να προωθήσει μια λύση σε ένα πρόβλημα ετών (σ.σ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών). Δίνει την ευκαιρία στη Βόρεια Μακεδονία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική, για να υπάρξει πρόοδος. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γι’ αυτό το τόσο αποφασιστικό βήμα, από το οποίο δεν θα ωφεληθούν μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία, αλλά και όλη η Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά η Μέρκελ. 

Από την πλευρά του, ο Τσίπρας μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο της Γερμανίας στην επίτευξη της συμφωνία, ενώ διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο για την Ελλάδα στους γενικότερους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή ανέφερε: «Μιλήσαμε για την Τουρκία, το Κυπριακό, την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης… Τόνισα τη σημασία που έχει ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή του Αιγαίου και στην ανατολική Μεσόγειο από τη γειτονική μας χώρα. Υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή, υπάρχει ένας νέος ενεργειακός χάρτης, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά σε εξορύξεις, απολύτως μέσα στο πλαίσιο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Με τη Μέρκελ το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς!

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδίωξε να αναγάγει την καγκελάριο Μέρκελ και κυρίως την ίδια την ΕΕ ως «θύλακες» της δημοκρατίας κατά της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Δεν δίστασε μάλιστα να εντάξει την Μέρκελ στο μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ακροδεξιά στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια ακριβώς να αθωώσει την αντιλαϊκή πολιτική του ευρωοικοδομήματος που «εκκολάπτει» και ενισχύσει τις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη. 

Μάλιστα αναπαράγοντας την ευρωενωσιακή προπαγάνδα για λογαριασμό του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, δε δίστασε να «τσουβαλιάσει» κάθε φωνή αμφισβήτησης της ΕΕ με αντιδραστικές ακροδεξιές δυνάμεις. 

Υ.Γ: Η μισή φράση του πρωθυπουργού «δεν ξεχνάμε το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις» που έγινε για τα μάτια του κόσμου αποτελεί προσβολή για τον ελληνικό λαό. Ειδικά όταν η Γερμανιδά καγκελάριος δείχνει πλήρη απαξίωση στην συγκεκριμένη αναφορά και την αγνοεί επιδεικτικά. Ο Τσίπρας μπορεί να κάνει όσες κωλοτούμπες θέλει απέναντι στο Γερμανικό κεφάλαιο και στους εκάστοτε πολιτικούς εκπροσώπους του. Ας αρκεστεί όμως σε αυτές…

(Επισκέψεις: 817 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend