Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ι. Κολοβού σε κλιμάκιο του ΚΚΕ: «Όλη αυτή η αλληλεγγύη γεμίζει κουράγιο και δύναμη»

ΚΚΕ: «Η αλληλεγγύη πρέπει να γίνεται πράξη και όχι να μένει στα λόγια»

Την Ιωάννα Κολοβού, χαμηλοσυνταξιούχο, που πριν από λίγες μέρες επιχειρήθηκε να πεταχτεί έξω από το σπίτι της στου Ζωγράφου, επισκέφτηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος είχε βρεθεί από νωρίς στο σημείο και τη μέρα των γεγονότων.

Στην επίσκεψη τον συνόδεψαν η Κανέλλα Γεωργοπούλου, γραμματέας της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής, και ο Ανδρέας Καραβίδας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ζωγράφου.

Στη συζήτηση που έγινε σε ζεστό κλίμα, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι για το ΚΚΕ είναι βασικό ζήτημα «η αλληλεγγύη να γίνεται πράξη και όχι να μένει στα λόγια».

Αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας του λαού και τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του, που, όπως πρόσθεσε, «απορρίφθηκε ασυζητητί από την κυβέρνηση, ενώ μιλιά δεν έβγαλαν και τα άλλα κόμματα που κατά τ’ άλλα έχουν σηκώσει τη σημαία της δήθεν υπεράσπισης επιβεβαιώνοντας την υποκρισία τους. Την ίδια λογική υπηρετούν άλλωστε τα αστικά κόμματα, που βάζει πάνω από όλα την καπιταλιστική οικονομία και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Επισήμανε πως «το ίδιο έχει συμβεί με αντίστοιχες προτάσεις του ΚΚΕ στο παρελθόν που έχουν απορριφθεί από κυβερνήσεις όλων των συνθέσεων και αποχρώσεων, προωθώντας ουσιαστικά την επιλογή του κεφαλαίου για άνοιγμα των πλειστηριασμών, την ίδια ώρα που περνάγανε και περνάνε διαγραφές χρεών για τους μεγάλους επιχειρηματίες».

Ανέφερε επίσης την Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία οι βουλευτές του Κόμματος ζητάνε να διαλευκανθούν τα στοιχεία και η υπόσταση της εταιρείας «LOTUS 4A IKE», για λογαριασμό της οποίας έγινε η απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης, καθώς ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, «θα επιμείνουμε να δοθούν όμως», τόνισε.

 

Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε τη σημασία της μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην έξωση, το γεγονός ότι την επόμενη μέρα μέσα από κινητοποιήσεις ακυρώθηκαν άλλοι τρεις πλειστηριασμοί. «Αυτά δείχνουν τη δύναμη του λαού την οποία και φοβούνται», τόνισε, σημειώνοντας πως «ιδιαίτερα φοβούνται το να μην γενικευτεί η αντίδραση ενάντια σε τέτοιες άδικες πράξεις, την ώρα που θα σφίγγει περαιτέρω η θηλιά στις λαϊκές οικογένειες από την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, από τα νέα αυξημένα επιτόκια που θα “κοκκινίσουν” περισσότερα δάνεια». 

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με όλα τα μέσα για υπεράσπιση του λαού και για να παρθούν μέτρα ανακούφισης με τη φυσική μας παρουσία, τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στους μαζικούς φορείς. Να βγει ο λαός μπροστά, αφήνοντας πίσω επίδοξους “σωτήρες” για να γίνει πράξη το σύνθημα “Ο λαός σώζει τον λαό“», κατέληξε.

Από τη μεριά της, η κ. Ιωάννα ευχαρίστησε τον βουλευτή και συνολικά το ΚΚΕ για τη στήριξή, υπογραμμίζοντας ότι όλη αυτή η αλληλεγγύη την γεμίζει κουράγιο και δύναμη.

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις