Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Ήτανε μπάτσοι διαλεχτοί που κάναν πασαρέλα»

Με ένα τραγούδι του «απάντησε» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην επίθεση των ΜΑΤ  Το τραγούδι με τίτλο «Το σκουλαρίκι», επέλεξε να..

Με ένα τραγούδι του «απάντησε» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην επίθεση των ΜΑΤ 

Το τραγούδι με τίτλο «Το σκουλαρίκι», επέλεξε να αναρτήσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στον λογαριασμό του στο Facebook, για να σχολιάσει, με τον τρόπο του, όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στους περιβάλλοντες χώρους του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια συναυλίας του.

Ο τραγουδοποιός επέλεξε το συγκεκριμένο τραγούδι, καθώς οι στίχοι του κάνουν αναφορά, σε κάποια σημεία τους, σε χρήση βίας από αστυνομικούς.

Οι στίχοι του τραγουδιού:

Ένα πουλί απόδημο, καθόταν στην πλατεία
χάζευε τους περαστικούς, και έπινε μπύρα κρύα.
Η πρώτη φέρνει δεύτερη, κι η δεύτερη ζαλάδες
κάτω από τα καθίσματα, κινούνται συμπληγάδες.
Και ενώ στο Vox παιζότανε, έργο του Παζολίνι
χάλασε απότομα ο καιρός, και ξέσπασε μπουρίνι.
Δεν ήταν στάλες τις βροχής, για να κρατάς ομπρέλα
ήταν μπάτσοι διαλεχτοί, που κάναν πασαρέλα.
Κανένας δεν τους κοίταξε, τους γύρισαν την πλάτη
και μείνανε τα μανεκέν, στην πίκρα και στο άχτι.
Και έτσι όπως ήταν του χεριού, την πέσαν στο πουλάκι
γιατί είχε στη φτερούγα του, φτηνό σκουλαρικάκι.
Με γειά το μοντελάκι σου, που έφτιαξε ο Τσεκλένης
κυρ αστυνόμε το φτωχό, τι έφταιξα και δέρνεις.
Φταίει το σκουλαρίκι σου, γιατί ανταύγειες βγάζει
και ενώ ‘μαι αυτοκράτορας, γελάει και με χλευάζει

Απτόητος ακόμα και μετά τα επεισόδια

«Αγέρα να ‘σαι τιμωρός, βρ’αμάν, αμάν, να ‘σαι και παιχνιδιάρης».

Οι παραπάνω στίχοι ενός από τα πιο γνωστά τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του «Πεχλιβάνη», ήχησαν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λίγα λεπτά μετά τη διακοπή της συναυλίας που προκάλεσε η αναίτια ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ το βράδυ της Παρασκευής και ενώ στον χώρο βρίσκονταν χιλιάδες νέοι.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο καλλιτέχνης μαζί με τους μουσικούς να τραγουδούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς μικρόφωνα και ηχεία, τον «Πεχλιβάνη» και χιλιάδες κόσμου να τους «ακολουθεί», σε μία συμβολική κίνηση, είκοσι λεπτά μετά την επίθεση και τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία εντός του ΑΠΘ. Αποτελεί συνέχεια του μπαράζ καταστολής και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εδώ και μήνες. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία των φοιτητών, αλλά ένα πανεπιστήμιο- σιδηρόφραχτο για να προχωρά απρόσκοπτα η επιχειρηματική λειτουργία του. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι με την οργάνωση και τον αγώνα τους μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Με ποιο κριτήριο άφησαν τα ΜΑΤ μαζί με τη συναυλία;»

Ερωτήματα για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στα γρασίδια της φιλοσοφικής του ΑΠΘ θέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και τα δακρυγόνα που «έπνιξαν» το campus και ενώ βρίσκονταν εντός χιλιάδες άτομα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, «Η λογική επιτάσσει: Ή να γινόταν η συναυλία και να έφευγαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ή να μη γινόταν η συναυλία και να παρέμεναν μέσα στους χώρους του campus, όπως κάνουν εδώ και πόσους μήνες».

«Οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι παράλογες ξεκάθαρα. Με όλα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο ΑΠΘ -με τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι- κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν άδεια να πραγματοποιηθεί μια συναυλία και κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να αφήσουν τις διμοιρίες μέσα» ανέφερε στο ThessToday.gr ο κ. Τσαϊρίδης, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι «Ήταν δεδομένο ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν αυτή και δυστυχώς τα επεισόδια που ξεκίνησαν από μέσα από το ΑΠΘ επεκτάθηκαν και στο κέντρο της πόλης».

«Αυτοί που αποφάσισαν πρέπει να μας πουν εν τέλει ποια ήταν τα κριτήριά τους που έλαβαν αυτή την απόφαση -να αφήσουν τη συναυλία με τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα- όπου τα αποτελέσματα, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν τους δικαιώνουν» κατέληξε.

Σχετικά θέματα

Απόψεις