Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

H Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητάει και τα ρέστα από το ΚΚΕ που την κατήγγειλε επειδή ξέπλενε τους ναζί βουλευτές

Την παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» θύμισε με τη στάση της σήμερα στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου...

Την παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» θύμισε με τη στάση της σήμερα στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ενοχλήθηκε» από την πρόσφατη αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να τηρούν τον προβλεπόμενο χρόνο, για να ισχυριστεί τάχα ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει πέσει «καταπάνω» στην Πλεύση Ελευθερίας «μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του συστήματος».

Είναι δε τόση η …αντισυστημικότητα αυτού του κόμματος και της προέδρου του, που η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πιάσει στασίδι στο βήμα της Βουλής και μιλάει με τις ώρες, επικαλούμενη το επιχείρημα πως έχει διατελέσει πρόεδρος του κοινοβουλίου και έχει αυτό το δικαίωμα βάση του κανονισμού. 

Είχε δε το θράσος να εγκαλέσει το ΚΚΕ πως προεκλογικά κατηγορούσε την Πλεύση Ελευθερίας πως παίρνει τις ψήφους των φασιστών, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν έλεγε «τσιμουδιά για τους Σπαρτιάτες, τίποτα για αυτό το μόρφωμα που πέρασε και μπήκε στη Βουλή»!!!

Προσπερνώντας τις αθλιότητες πως το ΚΚΕ δεν έλεγε τίποτα για τους Σπαρτιάτες που στερούνται κάθε λογικής, αφού ήταν το μόνο κόμμα που προειδοποιούσε για τον φασιστικό χαρακτήρα των «μπροστινών του Κασιδιάρη», θα πρέπει να θυμίσουμε τα προεκλογικά καλέσματα πρώην στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προς τα ορφανά της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν Πλεύση Ελευθερίας. Τότε η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είχε αποκηρύξει αυτά τα καλέσματα, το αντίθετο…

Άλλωστε, η ίδια η στάση της ως προέδρου της Βουλής, είχε δώσει κάλυψη στους χρυσαυγίτες βουλευτές. Για παράδειγμα, τον Μάρτη του 2015, είχε θέση ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Εννοείται βέβαια ότι η Χρυσή Αυγή υποδέχτηκε πανηγυρικά τις δηλώσεις της. Λίγους μήνες μετά, τον Μάη του 2015, αρνήθηκε να συζητηθεί και να καταδικαστεί περιστατικό επίθεσης του ναζί βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής, επειδή ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Πάει πολύ να κάνει μάθημα για τη Χρυσή Αυγή η κ. Κωνσταντοπούλου

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθασόπουλος, της απάντησε πως «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», καθώς η αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον χρόνο ομιλίας αφορούσε τον Κυρ. Βελόπουλο ο οποίος για μια παρέμβαση 10 λεπτών είχε μιλήσει 25.

«Το να μας κάνει μάθημα η κ. Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή και τους Σπαρτιάτες πάει πολύ», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως ως πρόεδρος της Βουλής «επέμεινε να έρχονται σιδηροδέσμιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να ψηφίζουν». Για όλα αυτά, την παρέπεμψε στα ίδια τα πρακτικά της Βουλής.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αφού απάντησε πως είναι «χυδαία συκοφαντία» όλα αυτά για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, φρόντισε να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες του ΚΚΕ.

Έτσι, ανέφερε πως όταν συζητιόταν η αίτηση άρσης της ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη, ο εισαγγελέας των φυλακών έδωσε άδεια στους έγκλειστους βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για να πάμε στην βιβλιοθήκη της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια να ψηφίσουν, αλλά αυτό «συνιστά παρέμβαση στη σύσταση της Βουλής». Τόση …αντισυστημικότητα με τα μαντρόσκυλα του συστήματος!!!

Η ίδια, σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις που είχε δώσει ως πρόεδρος της Βουλής, το 2015, είχε επιμείνει πως πρέπει να παρίστανται όλοι οι βουλευτές – και οι φυλακισμένοι χρυσαυγίτες, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής. Μάλιστα, τότε είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν αποφάσεις που ελήφθησαν από την προηγούμενη βουλή με λιγότερες από 151 ψήφους, καθώς δεν δόθηκε ειδική άδεια στους φυλακισμένους βουλευτές της ναζιστικής συμμορίας.

H κ. Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να ανοίξει η Βουλή για το τρίτο μνημόνιο

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε επίσης τον καημό της επειδή το ΚΚΕ δεν συντάχθηκε με τους θεατρινισμούς της όταν ψηφιζόταν το τρίτο μνημόνιο, με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να της υπενθυμίζει πως τότε η Βουλή άνοιξε εν μέσω θερινών διακοπών με την δική της ψήφο, κάτι που μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν δέχθηκαν. Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις