Τουλάχιστον 81 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας του πολιορκημένου και βομβαρδισμένου θύλακα.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό: Τουλάχιστον 27 σκοτώθηκαν στη Γάζα σε ισραηλινές επιθέσεις από τα ξημερώματα. Πέντε σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκε ένα σπίτι στην πόλη Αμπασάν ανατολικά της Χαν Γιούνις. Εννέα σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά, ως αποτέλεσμα ισραηλινού βομβαρδισμού κοντά στο σχολείο «του Καΐρου» στη συνοικία al-Remal, δυτικά της Πόλης της Γάζας. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στην περιοχή al-Shakoush, βορειοδυτικά της Ράφας. Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ. Σε διαφορετική επίθεση στην πόλη, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε τζαμί.
Στη Ράφα, ισραηλινά άρματα μάχης υπό την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών, επιχειρησαν να εισβάλλουν στα βόρεια περίχωρα της πόλης αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν, μια τακτική που έχουν χρησιμοποιήσει οι ισραηλινές δυνάμεις και σε άλλες περιοχές, προτού επιχειρήσουν να διεισδύσουν εις βάθος.
Τουλάχιστον οκτώ σχολεία του ΟΗΕ που φιλοξενούν ξεριζωμένους στη Γάζα έχουν χτυπηθεί τις τελευταίες 10 ημέρες, δήλωσε ο επικεφαλής της UNRWA. Σε εννέα μήνες πολέμου, το 70 τοις εκατό των σχολείων της UNRWA στη Γάζα έχουν βομβαρδιστεί και 539 άνθρωποι που βρίσκονταν σε καταφύγιο εκεί έχουν σκοτωθεί.
(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera») – Από 902.gr