Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η σχολική χρονιά πάλι δεν ξεκινά με όλο το απαραίτητο προσωπικό

Τους εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι και «είναι έτοιμοι, για μία ακόμα φορά, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να δώσουν τον..

Τους εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι και «είναι έτοιμοι, για μία ακόμα φορά, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη μόρφωση όλων των παιδιών», συγχαίρει και καλωσορίζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών.

Ξεκαθαρίζει όμως ότι «ο αριθμός των Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών αποκαλύπτει και πάλι τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία, αποδεικνύει και πάλι το γεγονός ότι οι μόνιμοι διορισμοί δεν έφτασαν ούτε αυτή τη φορά ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινά με όλο το απαραίτητο, σταθερό προσωπικό σε κάθε σχολείο!

Οι 31.846 προσλήψεις αναπληρωτών δεν αρκούν ούτε για να καλυφθούν τα στοιχειώδη κενά από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα και πάλι να υπάρχουν παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη, μαθητές που ξεκινούν χωρίς δάσκαλο ή καθηγητή, μαθήματα που δε διδάσκονται, ελλείψεις σε απαραίτητες ειδικότητες, ΖΕΠ που δεν έχουν στελεχωθεί, Τμήματα Ένταξης που δεν έχουν ιδρυθεί… Η άμεση πραγματοποίηση β’ φάσης για την κάλυψη του συνόλου των κενών είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο, αφού για μία ακόμα φορά δεν κάλυψε το σύνολο των κενών σε μία φάση.

Ο θεσμός του συμβασιούχου, που έχει καθιερωθεί από όλες τις κυβερνήσεις, εκτός από την υποβάθμιση της μόρφωσης των μαθητών, πηγαίνει “πακέτο” με όλες αυτές τις δυσκολίες που οδηγούν στην εξουθένωση και στην οικονομική εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς. Απόλυση το καλοκαίρι, ταμείο ανεργίας- και όχι για όλους, συνεχείς μετακινήσεις με προσωπικά έξοδα, δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεθεί σπίτι, και μάλιστα σε μία περίοδο που η ακρίβεια στα καύσιμα, στα ακτοπλοϊκά, στα τρόφιμα και στα ενοίκια είναι δυσβάσταχτη για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το υπουργείο, αντί να μεριμνήσει για όλα αυτά τα ζητήματα διαβίωσης των συμβασιούχων, “τρώει” 4 ημερομίσθια από τον μισθό του Σεπτεμβρίου, αφού, ενώ έχουν ανακοινωθεί οι προσλήψεις, η μισθοδοσία θα ξεκινήσει 5 Σεπτεμβρίου! Η έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνεται, τη στιγμή που στην καλύτερη περίπτωση ένας νέος συνάδελφος χρειάζεται να έχει στην άκρη τουλάχιστον 1500 ευρώ για τα έξοδα της διαμονής, τα ενοίκια, τους μεσίτες και όλα τα υπόλοιπα!»

Και συμπληρώνει ότι:

«Για όλα αυτά τα προβλήματα, που ζούμε κάθε χρόνο σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, εδώ και τώρα χρειάζεται οργάνωση και διεκδίκηση! Είναι στο χέρι μας να σταματήσει η υποβάθμιση του σχολείου και της μόρφωσης των παιδιών, είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε δικαιώματα και να πάψουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί- λάστιχο με μισθούς- χαρτζιλίκι!

Κανένας συνάδελφος να μη μείνει μόνος! Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας για να μη μείνει κανένας αβοήθητος! Ερχόμαστε αμέσως σε επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, ενημερώνουμε για τα προβλήματά μας, οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις ώστε αυτά να λυθούν άμεσα!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Η μισθοδοσία να ξεκινήσει κανονικά από την 1 η Σεπτεμβρίου. Κανένα χαμένο μεροκάματο.

  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13 ου και 14 ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.

  • Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

  • Επιδότηση ενοικίου στα 300€ τον μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.

  • Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

  • Άμεσα να γίνει η β΄φάση προσλήψεων για να καλυφθούν όλα τα κενά».

Σχετικά θέματα

Απόψεις