Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας καταγγέλλει τα ψέματα Μπακογιάννη για το ψήφισμα συμπαράστασης στον Φρέντι Μπελέρη

«Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συνταχθεί και να ψηφιστεί ομόφωνο ψήφισμα, επιμένοντας στο δικό του παραταξιακό ψήφισμα. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία υιοθετήθηκε από την αντιπολίτευση ανέφερε ότι : «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση από την Αλβανική Κυβέρνηση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη». Αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο ούτε τέθηκε σε ψηφοφορία»

Σε καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας για τα ψέματα Μπακογιάννη για το ψήφισμα συμπαράστασης στον Φρέντι Μπελέρη αναφέρεται: «Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συνταχθεί και να ψηφιστεί ομόφωνο ψήφισμα, επιμένοντας στο δικό του παραταξιακό ψήφισμα. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία υιοθετήθηκε από την αντιπολίτευση ανέφερε ότι : «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση από την Αλβανική Κυβέρνηση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη». Αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο ούτε τέθηκε σε ψηφοφορία»:

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗ 

 

 «Καταγγέλλουμε τα ψέματα που Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη για την στάση μας στο ψήφισμα της παράταξής του, σχετικά με τη σύλληψη του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την Δευτέρα 29 Μάη 2023 . Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συνταχθεί και να ψηφιστεί ομόφωνο ψήφισμα, επιμένοντας στο δικό του παραταξιακό ψήφισμα. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία υιοθετήθηκε από την αντιπολίτευση ανέφερε ότι : «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση από την Αλβανική Κυβέρνηση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη». Αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο ούτε τέθηκε σε ψηφοφορία. Στο δικό του παραταξιακό ψήφισμα η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε λευκό. 

 

Ο Μπακογιάννης χαιρετίζει τους τουρίστες και χαρατσώνει τους δημότες

 

Στην ίδια συνεδρίαση ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος και εν νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα: 

«Επειδή ο Δήμαρχος χαιρετίζει τα εκατομμύρια τουρίστες που θα έρθουν στην Αθήνα, αναρωτιόμαστε εάν θα αφήσουν κάτι και στον Δήμο της Αθήνας; Ή μήπως τελικά πληρώνουν μόνο οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, οι κάτοικοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της Αθήνας; Έχετε μετατρέψει την Αθήνα σε ένα πάρκο ξενοδοχείων. Θα πληρώσουν κάτι οι ξενοδόχοι και το AirBnB; Θα πληρώσει το κράτος απέναντι στην επιβάρυνση αυτής της πόλης; Είναι ένα ζητούμενο το οποίο δεν έχετε διεκδικήσει απένανατι σστην απερχόμενη κυβέρνσης, που όπως φαίνεται θα είναι και εκ νέου κυβέρνησης αυτης της χώρας.

Δεύτερον, έχουμε 32 εργαζόμενους με κοινωφελές πρόγραμμα οι οποίοι πάνε σε δικαστήριο στις 30 Μαϊου για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ότι καλύπτουν ανάγκες του δήμου οι οποίες θα μείνουν ακάλυπτες αν φύγουν. Ζητάμε ο Δήμος να τους στηρίξει στο Δικαστήριο. Κι επειδή πλέον από το 2024 μπαίνουμε στην λογική των ματωμένων πλεονασμάτων, δεν θα έχουμε νέο κοινωφελές πρόγραμμα από το 2024. Είναι ζητούμενο προς διεκδίκηση το πως θα καλυφθούν τα κενά σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Τρίτoν, δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στην κατάσταση των σχολείων για τα οποία γίνεται ήδη μια καταγραφή από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Θα πρέπει το καλοκαίρι να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες. Θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πρόβλημα που υπάρχει στο 27ο και 30ο Δημοτικό Σχολαίο στο 6ο Διαμέρισμα. Και οι γονείς αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει εντοπίσει συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο από τις 24 Νοεμβρίου 2022. Από τότε σχεδόν στον Ιούνιο του 2023 χωρίς καμία αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Τα προβλήματα αυτά οδηγούν σε ατυχήματα που, όπως ισχυρίζονται οι γονείς, γίνονται καθημερινά στον προάυλειο χώρο των σχολείων. Εδώ χρειάζεται απάντηση, όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα, ακόμα και με αυτεπιστασία με ότι δυναμικό έχει απομείνει στον Δήμο. 

Τέταρτον, είχαμε ζητήσει την αναλυτική εικόνα σχετικά με τις 18 σιδηροδρομικές διαβάσεις και για τις δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής σχετικά με τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν. Δεν είναι μακριά τα Τέμπη, αλλά ούτε και τα τελευταία δυστυχήματα που είχαμε στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις του δήμου της Αθήνας. 

Πέμπτο θέμα, μηχανικοί της παράταξής μας έκαναν αυτοψία σε κάθε διάβαση Δεν αμφισβητούνται αυτά που καταγράφουν. Η μοναδική διάβαση πεζών που έχει φωτισμό οριζόντιων και κατακόρυφων ταμπελών είναι στην Ρόδου, η οποία διασχίζει το εργοτάξιο της υπογειοποίησης. Σε καμία διάβαση πεζών δεν υπάρχει φωτεινή και ηχητική σήμανση για την προειδοποίηση των πεζών για τη διέλευση τρένου. Από τις 18 διαβάσεις οι 3 είναι κλειστές και δεν λειτουργούν (Πλαταιών, Καβάλας, Αχιλλέως). Πως νομίζεται ότι περνάει ο κόσμος; Με τα πόδια, εκτός διαβάσεως, με τους κινδύνους που αυτό έχει… Αυτά τα κενά και οι καθυστερήσεις πρέπει να γίνουν αντικείμενο πίεσης προς τον ΟΣΕ. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει από εχτές, δεν έχουν γίνει και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο Δήμος. 

Έκτον, έχει γίνει πλέον ανέκδοτο το θέμα με την κατάληψη ιδιώτη στους λαχανόκηπους της Ακαδημίας Πλάτωνος, στους οποίους ο Αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωνε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πλέον έχει μπει ο Δήμος. Έλεγαν ψέματα. Έχουμε Δευτέρα 29 Μαΐου και οι καλλιέργειες του ιδιώτη συνεχίζονται, γίνονται και εργασίες με τρακτέρ. Αυτή είναι η κατάσταση, υπάρχουν και φωτογραφίες. Την ίδια στιγμή, για το έργο που θέλει η δημοτική Αρχή να κάνει στο λόφο του Στρέφη, υπάρχει αστυνομοκρατία για να προχωρήσει η εταιρεία. Πότε θα αποδοθεί η καταπατημένη έκταση στον Δήμο και πότε θα αρχίσουν τα έργα για την διαμόρφωση αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων και την διάνοιξη των αντίστοιχων δρόμων ανάμεσα στα τρία οικοδομικά τετράγωνα μεταξύ των οποίων βρίσκεται σχολείο χωρίς διέξοδο.» 

 

 Στην ίδια συνεδρίαση, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός Σύμβουλος, ανέδειξε την ανεπάρκεια των προγραμμάτων του Δήμου να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για παιδικές δραστηριότητες, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, επισημαίνοντας τα εξής: 

«Αυτή την περίοδο, κοντά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι γονείς αναζητούν διεξόδους για το πως θα περάσουν τα παιδιά τους δημιουργικό χρόνο στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτό υπάρχει μια ολόκληρη συζήτηση και αναζήτηση σε σχέση με τα summer camps. Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων είναι τα summer camps του ΟΠΑΝΔΑ και της Τεχνόπολης. 

Με βάση και την ανακοίνωση που έχει βγει το του ΟΠΑΝΔΑ καλύπτει μόλις 220 παιδιά ανά περίοδο, για τα τρία αθλητικά camp που θα λειτουργήσουν, τα οποία είναι ελάχιστα προφανώς σε σχέση με τις ανάγκες της Αθήνας. Γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη με τους υπολογιστές και τα κινητά για το ποιός θα προλάβει να καταθέσει αίτηση πρώτος. Επιπλέον, προκύπτει πρόβλημα για την λειτουργία των υποδομών του ΟΠΑΝΔΑ επειδή για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, πέρα από τα άτομα που θα προσληφθούν γι’ αυτό το διάστημα, ο ΟΠΑΝΔΑ τραβάει προσωπικό από τα δημοτικά γυμναστήρια με αποτέλεσμα τα 6 από τα 8 γυμναστήρια του Δήμου να μην έχουν γι αυτό το διάστημα πρωινές ώρες λειτουργίας, δηλαδή να ανοίγουν από το απόγευμα και μετά. 

 Η άλλη επιλογή που δίνει είναι το summer camp της Τεχνόπολης με το προκλητικό αντίτιμο των 140 ευρώ την εβδομάδα για τα παιδιά. Αναρωτιόμαστε σε ποιές οικογένειες Αθηναίων απευθύνεται; Παράλληλα αποκλείονται τα νήπια και μεγαλύτερα παιδιά της τελευταίας τάξης του Δημοτικού. Όλα αυτά δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και ασφυξία στους γονείς. 

 Υπάρχει εμπειρία ότι μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Χρησιμοποιούμε για άλλη μια φορά το παράδειγμα του Δήμου της Πάτρας όπου υπάρχει κομμουνιστής Δήμαρχος και έχει καταφέρει να καλύπτονται περίπου 1.000 παιδιά ανά περίοδο, με μηδενικό κόστος, περιλαμβάνοντας και φαγητό που τα προγράμματα του ΟΠΑΝΔΑ δεν περιλαμβάνουν. 

Αυτό που παρέχει τελικά ο Δήμος στις οικογένειες των Αθηναίων είναι ελάχιστο σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει ο Δήμος να εξαντλήσει τα περιθώρια, να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων, να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και να ανοίξει ακόμα περισσότερο των αριθμό των παιδιών που καλύπτονται, διαμορφώνοντας ειδικά επιστημονικά προγράμματα ανά ηλικιακή κατηγορία (καλύπτοντας παιδιά μικρών ηλικιών 6-12 χρονών, αλλά και μεγαλύτερων). »

 

 Αθήνα, 30/05/2023

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις