Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η Αστυνομία κλείνει τον Λευκό Πύργο λόγω της συγκέντρωσης του ΚΚΕ! – Κατάπτυστο ηλεκτρονικό έγγραφο για «επίδοξους δράστες- ταραξίες»

Ο «Ημεροδρόμος» δημοσιεύει αποκλειστικά το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού εγγράφου

Σήμερα στις 19.30 είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο

Το γεγονός έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία με έναν τρόπο που είναι προκλητικός και κατάπτυστος. 

Προσέξτε: Από το Σάββατο 13/5/2023, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έστειλε ηλεκτρονικό έγγραφο προς το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με θέμα «Αναστολή λειτουργίας του μνημείου του Λευκού Πύργου την Δευτέρα 15/5/2023».

Η Αστυνομία, με το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού εγγράφου – ολόκληρο παρακάτω – απαιτεί να κλείσει ο Λευκός Πύργος μετά τις 3 μ.μ λόγω της συγκέντρωσης του ΚΚΕ!

Γιατί; Διότι η «επιχειρησιακή εμπειρία» της Αστυνομίας «έχει καταδείξει ότι πράξεις σε βάρος ή με ορμητήριο χώρους με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, παρίστανται ελκυστικές στους επίδοξους δράστες – ταραξίες, ως πλήττουσες το κύρος της οργανωμένης πολιτειακής εξουσίας»!

Όπως είναι φανερό, η Αστυνομία, άρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεπώς η κυβέρνηση, δεν ενδιαφέρεται για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης του ΚΚΕ, αλλά στρέφεται κατά των «επίδοξων δραστών – ταραξιών». Ποιοι είναι αυτοί; Σίγουρα η Αστυνομία θυμάται ότι το ΚΚΕ με αφορμή σημαντικά γεγονότα, όπως π.χ το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών (δείτε τη φωτογραφία στο δημοσίευμα μας), έχει αναρτήσει πανό στον Λευκό Πύργο.  Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, με το πανό για το έγκλημα στα Τέμπη, η κινητοποίηση του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο αντιμετωπίστηκε με άγρια καταστολή και αστυνομική βία

Ολόκληρο το περιεχόμενο του κατάπτυστου ηλεκτρονικού εγγράφου (το οποίο είναι στη διάθεση του «Ημεροδρόμου») με τη φρασεολογία άλλων εποχών:

«Γνωρίζεται ότι, την Δευτέρα 15/5/2023, ώρα 19.30, έμπροσθεν μνημείου Λευκού Πύργου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.  

Από πλευράς των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ήδη εκπονείται κατάλληλος, για την επίμαχη ημέρα, επιχειρησιακός σχεδιασμός λήψης των απαραίτητων αυξημένων αστυνομικών μέτρων, με σκοπό την αποτροπή εκδήλωσης έκνομων ενεργειών, δυνάμενων να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη

Ωστόσο, και έχοντας ως γνώμονα τη συναφή επιχειρησιακή μας εμπειρία, που έχει καταδείξει ότι πράξεις σε βάρος ή με ορμητήριο χώρους με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, παρίστανται ελκυστικές στους επίδοξους δράστες – ταραξίες, ως πλήττουσες το κύρος της οργανωμένης πολιτειακής εξουσίας, παρακαλούμε όπως ανασταλεί η λειτουργία του μνημείου του Λευκού Πύργου την Δευτέρα 15/5/2023 από την 15.00 ώρα, προληπτικό μέτρο που βασίμως εκτιμάται ότι θα συντελέσει στην ακώλυτη εφαρμογή των σχεδιαζόμενων επιχειρησιακών μέτρων και θα αποτρέψει γεγονότα δυνάμενα να διαταράξουν τη νομιμότητα

Εν κατακλείδι, κρίνουμε σκόπιμο να θέσουμε υπόψη σας ότι διακύβευμα της παρούσης αλληλογραφίας δεν είναι άλλο παρά λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος και προς τούτο προσβλέπουμε στην ανταπόκριση και στην αγαστή συνεργασία σας». 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις