Πολιτική

Γυάρος: Υπόκλιση στην ιστορία του ΚΚΕ, στην ιστορία του λαού μας

Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στη Γυάρο.

«Ήρθαμε σε αυτό το θανατονήσι για να τιμήσουμε και να συνομιλήσουμε με τους μάρτυρες και ήρωες του αγώνα. Για να τους πούμε, ότι δεν τους ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε τι έγινε πάνω στη Γιούρα. Ότι είμαστε περήφανοι για την ανεκτίμητη προσφορά τους, τον ηρωισμό τους, την ακλόνητη πίστη τους στο ΚΚΕ και τους σκοπούς του, για τη θυσία τους. Ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη. Ζουν και θα ζουν πάντα στις καρδιές μας» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δημήτρης Γόντικας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τα μέλη της ΚΝΕ στεκόμαστε με βαθιά συγκίνηση, με σεμνότητα και απόλυτο σεβασμό» σημείωσε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του ο Ιάσωνας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ.

Στεφάνι κατέθεσαν οι οργανώσεις Βορειοδυτικής της ΚΝΕ και Ιωννιδείου που βγήκαν πρώτες στην άμιλλα στρατολογίας εν όψει του 47ου Φεστιβάλ.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και σύντομο μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και άλλα επαναστατικά τραγούδια. Στο αφιέρωμα συνέβαλαν οι:  Εζεκελιαν Αναΐτ (φωνή), Ζήκος Βασίλης (φωνή), Κωτσκαης Νίκος (φωνή), Πέτρος Γκιώνης (φωνή), Στάη Μαρία (φωνή), Δημητρόπουλου Μαριαλένα (φλάουτο), Διαμαντοπούλου Κωνσταντίνα (κιθάρα), Βισβαρδη Αγγελική (βιολί).

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους όρμους από τον Δ. Γόντικα, που αποτέλεσε ένα συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 728 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend