«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, γίνονται ρίψεις στα σύνορα των καμένων με τα άκαυτα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», δήλωσε το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1 ο αντιπεφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.«Οι εστίες που υπήρχαν μέχρι αργά το βράδυ, σβήστηκαν».

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου, λίγο προτού περάσει το βουνό προς την πλευρά της Βάρης.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές τέσσερα σπίτια και μικρότερες περίπου 20, ενώ έξι σταθμευμένα οχήματα και άγνωστος αριθμός μοτοσικλετών, υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή.

Εκτός από έναν πυροσβέστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα και – ευτυχώς –  χωρίς να κρίνεται σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, δεν υπήρξε κάποιος άλλος τραυματισμός, από την πυρκαγιά.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 13:00 το Σάββατο, από υποσταθμό της ΔΕΗ στην Άνω Γλυφάδα και ενώ στο σημείο περιορίστηκε γρήγορα, δεν άργησε να περάσει από ρέμα στο Πανόραμα της Βούλας, όπου με τους ισχυρούς ανέμους φούντωσε προκαλώντας καταστροφές.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής την εκκένωσαν μετά από μήνυμα που έλαβαν από το 112, στις 16:20 περίπου το απόγευμα και επέστρεψαν στα σπίτια τους λίγο πριν από τις 22:00. Εκκενώθηκαν επίσης, προληπτικά, ένα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, τέσσερις οικισμοί και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Ως προς τα αίτια της φωτιάς, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ.Παπανικολάου, επιμένει ότι, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, με τον ΔΕΔΔΗΕ να υποστηρίζει μέσω ανακοίνωσης και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας, ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για έκρηξη». Με πληροφορίες real.gr