Κοινωνία

Γλωσσοφαγιά

Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο, εδώ που φτάσαμε σήμερα δεν φτάσαμε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών συστηματικής καταρράκωσης της παιδείας. Αυτό ήταν και παραμένει συνειδητή επιλογή των κυβερνώντων εδώ και πολλά χρόνια. Η παιδεία είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει έναν άνθρωπο, και κατά συνέπεια έναν λαό, στο φως. Σήμερα, στην αυγή του 2022 έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα αμορφωσιάς, σκοταδισμού και παρεκκλίνουσας επιστήμης, που διοικεί, για την ακρίβεια καταδυναστεύει τον τόπο μας.

Δεσποτάδες συνομιλούν και συναποφασίζουν με υπουργούς για θέματα δημόσιας υγείας και παιδείας. Τσαρλατάνοι υπουργοί, ρατσιστές, ξενοφοβικοί και παπατζήδες των τηλεπωλήσεων, μιλούν και αποφασίζουν για το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας. Διαφημιστές και επικοινωνιολόγοι καθορίζουν την προπαγάνδα που στήνεται μέσω των εξαγορασμένων ΜΜΕ και δεν τρέχει τίποτα. Όλοι γνωρίζουν ότι τα περισσότερα «που λένε στις ειδήσεις» είναι ψέματα και μάλιστα θηριώδη, αλλά καμία απολύτως αντίδραση.

Πως φτάσαμε εδώ; Ας αναρωτηθεί ο καθένας ξεχωριστά. Και μόνο το γεγονός ότι για εβδομήντα χρόνια μιλάμε για τα ίδια επώνυμα στην πολιτική ζωή του τόπου μας, λέει πολλά…

(Επισκέψεις: 222 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend