Απόψεις

Ο σβέρκος του Χαρδούβελη

 

 

Το πόσο καλός οικονομολόγος είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης μένει να αποδειχτεί  κατά τη διάρκεια της διοίκησής του στο υπουργείο οικονομικών. Αυτό όμως που ήδη έχει αποδείξει είναι πως είναι άριστος ψεύτης αφήνοντας με ευκολία την ακαδημαϊκή τήβεννο για να φορέσει το ημίψηλο της πολιτικής. Αριστος πολιτικάντης ο Γκίκας δεν ιδρώνει το αυτί του ακόμη και όταν εκστομίζει το μεγαλύτερο ψέμα. Είχε απ ότι φαίνεται καλούς δασκάλους…

«Δεν έχουμε την τρόικα στο σβέρκο μας» είπε ο υπουργός» στους New York TimesΚαι δεν ξέρουμε αν ο δημοσιογράφος που εισέπραξε την απάντηση έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης πηγαίνουν για έναν πρώτο έλεγχο των επιδόσεών τους από την τρόικα στο Παρίσι. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτός ο έλεγχος είναι προκαταρτικός, καθώς το πραγματικό ξεσκόνισμα θα πραγματοποιηθεί επί τόπου, στην αποικία τη τρόικας, στα τέλη Σεπτέμβρη.

Αυτό που επίσης ξέρουμε είναι ότι ο έλεγχος της τρόικας ασκείται καθημερινά με τρόπο θεσμικό κατοχυρωμένο από τα μνημόνια, από μόνιμους υπαλλήλους  της τρόικας που έχουν εγκατασταθεί σε κάθε υπουργείο. Ξέρουμε επίσης ότι κανένας υπουργός συμπεριλαμβανομένου και του Γκίκα δεν  μπορεί να αγοράσει ούτε χαρτί υγείας αν δεν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ξένου επιτηρητή του.

Ξέρουμε επίσης ότι αυτό που δήλωσε ο Χαρδούβελης στους New York Times  («Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων, η επόμενη φάση είναι να τις ενισχύσουμε, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ανατραπούν» ) είναι χοντρό ψέμα καθώς όπως λέει η τρόικα η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να  καταφέρει να υλοποιήσει 600 δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών.

Συμπέρασμα: ο σβέρκος του Χαρδούβελη μάλλον είναι χοντρόπετσος…

 

 

 

(Επισκέψεις: 12 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Ο Δημήτρης Μηλάκας είναι αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Το Ποντίκι.
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend