Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Γιάννενα: Χιλιάδες διαδήλωσαν για το έγκλημα στα Τέμπη

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίει το κέρδος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούνε τώρα» -- Όλοι στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας της Πέμπτης 16 Μάρτη

Χιλιάδες Γιαννιωτών συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, παίρνοντας την σκυτάλη από τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα ξεκάθαρο: «Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίει το κέρδος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούνε τώρα» έγραφε το κεντρικό πανό του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον απαράδεκτο συμψηφισμό που επιχειρεί τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση να χρεώσει τις ευθύνες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη σε όλο τον λαό.

Για ακόμη μία φορά η παρουσία της νεολαίας επιβλητική, με εκατοντάδες φοιτητές πίσω από τα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων να διατρανώνουν πως αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Μαρίας Σαρακάκη, πρόεδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής, που ανάμεσα στα άλλα επισήμανε ότι η πολιτική που θυσιάζει την ασφάλεια των επιβατών στους σιδηροδρόμους «είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που θεωρεί τις σπουδές και τις ζωές μας κόστος, που καθημερινά μας στοιβάζει στα αστικά λεωφορεία, που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απαιτώντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε όλους τους ενόχους, να πυκνώσουν εδώ και τώρα τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ στα Γιάννενα, να σταματήσει τώρα ο επικίνδυνος συνωστισμός των φοιτητών στα αστικά λεωφορεία κ.α. 

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Μελισσιόβα μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν την τεράστια και αστείρευτη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού που μπορεί πραγματικά να φέρει τα πάνω – κάτω. Ο λαός και η νέα γενιά, τόνισε, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους, έκαναν θρύψαλα την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, που «επιχειρούν να αποδώσουν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε “ανθρώπινο λάθος”, ή γενικά σε κάποιες “παθογένειες” του κράτους για τις οποίες δήθεν φταίνε όλοι και προπάντων οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην πραγματικότητα -συνέχισε ο Νίκος Μελισσιόβας- αποδείχθηκε περίτρανα, και με όλες τις κυβερνήσεις, ότι το σημερινό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του λαού ως κόστος που πρέπει να παραμερίζεται γιατί βλάπτει την κερδοφορία του κεφαλαίου και τις λεγόμενες αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας. Πρόκειται για το ίδιο το κράτος που έχει φτιάξει υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, αλλά όχι για την ηλεκτρονική επιτήρηση των τρένων αποδεικνύοντας ότι ακόμη και η αξιοποίηση των τεχνολογικών και επιστημονικών επιτευγμάτων γίνεται με ταξικά, οικονομικά και πολιτικά κριτήρια» κατέληξε, ενώ κάλεσε σε συστράτευση όλων, για την επιτυχία της μεγάλης απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη. 

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις