Διεθνή

Γενική απεργία σήμερα στο Βέλγιο

Χωρίς την πλειονότητα των μέσων μεταφοράς και με κλειστά τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και τα εμπορικά καταστήματα και τα αεροδρόμια εξελίσσεται η γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα τα τρία συνδικάτα του Βελγίου (FGTB, CGSLB και CSC) με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Η απεργία ήρθε ως αποτέλεσμα της πρότασης των εργοδοτών για  αύξησης των εργοδοτών για την τρέχουσα χρονιά. Η πρόταση 0,8% αύξηση κρίθηκε “απαράδεκτη” από τα συνδικάτα.

Ο εναέριος χώρος του Βελγίου θα παραμείνει κλειστός και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το Βέλγιο. Σε ό,τι αφορά τα τρένα, η Βελγική Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCB) ανακοίνωσε πως περίπου το ήμισυ των δρομολογίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης “ελάχιστης υπηρεσίας”. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ, παίρνοντας σαφώς το μέρος των εργοδοτών υποστήριξε ότι «η απεργία δεν λύνει τίποτα» και υποστήριξε πως «τα συνδικάτα και οι εργοδότες πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 531 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend