Κοινωνία Πολιτική

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Διαδήλωση για μέτρα προστασίας στις σχολές, σπουδές και δουλειά με δικαιώματα

Προτάσσοντας τις ανάγκες τους απέναντι στην πολιτική της υποχρηματοδότησης, που φέρνει σε οριακή κατάσταση τις σχολές, αθωράκιστες απέναντι στην πανδημία και διεκδικώντας σπουδές, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στην κινητοποίηση, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Βιολογικού, Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Μηχανικών, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ, Παντείου.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους, με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα, διατρανώνοντας τα αιτήματά τους για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κονδύλι για την ασφαλή λειτουργία των σχολών τους, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και όλων οι αντιεκπαιδευτικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάθε σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο, για κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων, αλλά και σε οποιαδήποτε προσπάθεια για χτύπημα των Φοιτητικών Συλλόγων και της συνδικαλιστικής δράσης με ενιαία ψηφοδέλτια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, πειθαρχικά κ.λπ.

Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, όπου οι φοιτητές ξεδίπλωσαν, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, πανό που έγραφε «Από το πρώτο “ένσημο” απαιτούμε εργασιακά δικαιώματα, όχι ψίχουλα».

Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την απαίτησή τους για δουλειά και ζωή με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους φοιτητές να καλούν σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 4.30 μ.μ., καλούν οι Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τοπογράφων, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Φαρμακευτικής, Ιατρικής, ΑΣΚΤ, ΝΦΕΕΜΠ, Μηχανικών, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, Παντείου και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ. Από 902.gr3

(Επισκέψεις: 65 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend