Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Φέτος θα ακούτε τις φωνές μας δυνατά! Τον χειμώνα εσείς δεν θα περάσετε καλά!»

    Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές εύχεται η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, αναδεικνύοντας την ανάγκη η χρονιά αυτή..

 
 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές εύχεται η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, αναδεικνύοντας την ανάγκη η χρονιά αυτή να είναι αγωνιστική «με το καλημέρα»!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για τη νέα σχολική χρονιά έχει ως εξής:

«Φέτος θα ακούτε τις φωνές μας δυνατά! Τον χειμώνα εσείς δεν θα περάσετε καλά!

Καλή χρονιά σε όλους μας! Και… αγωνιστική “με το καλήμερα”!

Γιατί; Γιατί πριν καν ξεκινήσει το σχολείο και για ακόμα μια χρονιά είμαστε και πάλι στο άγχος και την ανασφάλεια:

  • Για τις οικογένειές μας και αν θα τα βγάλουμε πέρα με τους λογαριασμούς και τα φροντιστήρια. Για το αν θα περισσεύει χαρτζιλίκι για βόλτα, δραστηριότητες, ψυχαγωγία ή πρέπει… να πάμε για μεροκάματο.
  • Για το σχολείο που είναι απλά ένα πανάκριβο και ατελείωτο εξεταστικό κέντρο για όποιον αντέξει. Τέσσερις στους δέκα που έδιναν Πανελλαδικές έμειναν ξανά εκτός! Εως και 50% έγραψαν κάτω από τη βάση στα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων. Και τώρα θέλουν να την επεκτείνουν και στη Γ’ Λυκείου!
  • Για το τι θα γίνει με τον πόλεμο, την πανδημία και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και έχουν κάνει τη ζωή μας αγώνα επιβίωσης.

Εκεί στην κυβέρνηση και στα υπουργεία θέλουν οι μαθητές να συμβιβαστούμε. Να σκύψουμε κεφάλι και να δεχτούμε πως “τα πράγματα είναι δύσκολα”. Λες και πριν ήταν όλα καλά και είχαμε την Παιδεία που θα έπρεπε, είχαμε ελεύθερο χρόνο και τη δυνατότητα να αθληθούμε, να ψυχαγωγηθούμε. Λες και δεν ξεχάσαμε και ό,τι ξέραμε με το webex, λες και δεν πλήρωναν ως τώρα οι γονείς μας 1,2 δισ. το χρόνο για φροντιστήρια για να δίνουμε συνεχώς εξετάσεις.

Εχουνε ψηφίσει τα σχολεία μας να είναι “οικονομικά αυτόνομα”, δηλαδή να ψάχνουμε για χορηγούς ή να πληρώνουμε για πάντα, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δίνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ζεστό χρήμα στους ομίλους ενέργειας, στους εφοπλιστές και στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Δεν σας τα είπανε καλά. Το όνειρο και η ανάγκη για μόρφωση, ζωή, παρόν και μέλλον δε σταματά. Ούτε ο αγώνας για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για ό,τι μας αξίζει

Ενας για όλους και όλοι για έναν

Παίρνουμε δύναμη από ό,τι έχουμε καταφέρει ως τώρα με τους αγώνες μας. Ετσι αποτρέψαμε ή καθυστερήσαμε την εφαρμογή των νόμων όπως η Τράπεζα, οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, καλύφθηκαν ορισμένα κενά σε καθηγητές και καθαριότητα. Ετσι, θα το ξανακάνουμε!

Κάνουμε δύναμή μας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Δεν θα μείνει κανείς μας μόνος ή μόνη στις δυσκολίες. Κανείς δεν θα παρατήσει την προσπάθεια να σπουδάσει επειδή δεν έχουν οι γονείς του να πληρώνουν φροντιστήριο. Κανείς χωρίς ρεύμα, θέρμανση, φαγητό στο σπίτι του. Κανείς μας δε θα χάσει εκδρομή λόγω κόστους.

Και τη δυναμώνουμε! Εκλεγούμε αγωνιστικά 5μελή – 15μελή σε όλα τα σχολεία που θα μπουν μπροστά, θα οργανώσουν και θα συντονίσουν τους αγώνες μας, για να ακούγεται δυνατά η φωνή μας σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα.

Διεκδικούμε:

1. Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ – Ούτε σκέψη για εφαρμογή της στη Γ’ Λυκείου

2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη

3. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας

4. Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας

5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα

6. Να μην καταργηθούν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Αναβάθμιση των εργαστηρίων τους

7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας

8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας

9. Δωρεάν test για τον covid. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία».

Σχετικά θέματα

Απόψεις