Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Φασίστας = Δολοφόνος

Ένα φασιστικό κτήνος ντυμένο με στολή παραλλαγής σκόρπισε τον όλεθρο. Ένας ρατσιστής «ποτισμένος» με τη ναζιστική ιδεολογία περί «φυλετικής ανωτερότητας»..

Ένα φασιστικό κτήνος ντυμένο με στολή παραλλαγής σκόρπισε τον όλεθρο. Ένας ρατσιστής «ποτισμένος» με τη ναζιστική ιδεολογία περί «φυλετικής ανωτερότητας» δολοφόνησε παιδιά, γυναίκες, ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Ο φασίστας Μπρέντον Τάραντ, οπλισμένος με αυτόματα όπλα δημιούργησε αυτό που επιδίωξε: «Συνθήκες τρόμου». Στο στόχαστρο του μουσουλμάνοι μετανάστες μέσα σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία. Το ανθρωπόμορφο τέρας σκότωσε 49 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες…

Το φασιστικό σκουλήκι, μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λειτούργησε ως κήρυκας του μισανθρωπισμού. Στυγνός εγκληματίας, οπαδός του ναζιστικού μίσους. Θαυμαστής του Νορβηγού μακελάρης Μπρέιβικ που σκότωσε 77 άτομα στο Όσλο το 2011. Πιστός στην εγκληματική ιδεολογία του – που στο πέρασμα της δημιουργεί νεκροταφεία – σκόρπισε τον όλεθρο.

Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είναι ένας από του χιλιάδες φονιάδες που εκκολάπτουν στους κόλπους τους φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του Γκαίμπελς πατούν στα βήματα τους και συνεχίζουν το δολοφονικό έργο τους…

Όμως ο Τάραντ δεν «φύτρωσε». Είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος. Τάραντ «κατασκευάζει» και συντηρεί στα σπλάχνα του. Τους καθοδηγεί. Τους χρησιμοποιεί. Τους αξιοποιεί. Ο φονιάς της Νέας Ζηλανδίας «ποτίστηκε» κατά κύριο λόγο από εκείνο το μίσος που σπέρνουν φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα όπου γης. Όμως το έγκλημα στη συνείδηση του «νομιμοποιήθηκε» από τα ίδια τα κέντρα εξουσία. Την προπαγάνδα, τις πολιτικές αστικών κυβερνήσεων και ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Εκείνων των μηχανισμών που αποδίδουν την κρίση, τη φτώχεια, την ανεργία που προκαλεί το εκμεταλλευτικό  σύστημα στις «ορδές» των πεινασμένων που «εισβάλουν» στις δυτικές κοινωνίες. Εκείνων των μηχανισμών που εξόπλισαν στρατιές ισλαμοφασιστών, τις «αμόλησαν» για να «πετσοκόψουν» ανθρώπους και στη συνέχεια τις χρησιμοποίησαν για να κηρύξουν στο προσκήνιο δήθεν τον πόλεμο κατά της …«τρομοκρατίας», όταν στο παρασκήνιο μοίραζαν πλουτοπαραγωγικές πηγές, σφαίρες επιρροής και αγορές.  

Σε αυτό το σύστημα «γαλουχήθηκε» ο δολοφόνος Αυστραλός φασίστας. Δεν είναι τυχαίο ότι δήλωνε ανοιχτά υποστηρικτής του Τραμπ και οπαδός των πολιτικών του Αμερικάνου προέδρου κατά των μεταναστών. Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον ενδύθηκε το μανδύα του «απελευθερωτή» των χωρών που ζουν λευκοί δηλώνοντας εκπρόσωπος των «εθνικιστών». Κανονικός «Κου – Κλουξ – Κλαν». Σύγχρονος Ες – Ες. Έτοιμος να σκοτώσει και να διαπράξει το πιο στυγνό έγκλημα. Γιατί όπως έγραψε στο …μανιφέστο του «πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον των λευκών παιδιών». Πώς; Σκοτώνοντας άλλα αθώα που βρέθηκαν μέσα στο τζαμί…

Λίγα λεπτά πριν προβεί στην κτηνωδία κήρυττε: «Θα εξαπολύσω επίθεση εναντίον των εισβολέων». Ο όρος «εισβολέας» δεν …ανακαλύφθηκε από τον Τάραντ. Από τους ναζί της χρυσής αυγής, μέχρι το Ούγγρο Φασίστα Όρμπαν. Από τη Λεπέν μέχρι τον Τράμπ. Από τους Ιταλούς και Ισπανούς ακροδεξιούς μέχρι τους συγκυβερνώντες φασίστες της Αυστρίας, ο όρος «εισβολέας» χρησιμοποιείται κατά κόρον για να χαρακτηρίσει πρόσφυγες και μετανάστες. 

Η επίσημη πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ αλλά και πλήθος ιμπεριαλιστικών χωρών απέναντι στις στρατιές των «κυνηγημένων» δεν είναι μόνο απάνθρωπη. Είναι δολοφονική. Τείχη, στρατόπεδα συγκέντρωσης, συλλήψεις, βασανιστήρια, είναι μέτρα που λαμβάνουν οι δυτικές κυβερνήσεις απέναντι στους …«εισβολείς». 

— Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας βγήκε πρώτος των πρώτων να καταδικάσει τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία. Να ανακοινώσει ότι ο Τάραντ είναι ακροδεξιός τρομοκράτης. Όμως ο ίδιος και η κυβέρνηση του είναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει σύγχρονα «Νταχάου» σε νησιά του Ειρηνικού, στα οποία στοιβάζουν μετανάστες που αποπειράθηκαν με αυτοσχέδια μέσα να προσεγγίσουν την Αυστραλία. (Διαβάστε ΕΔΩ: https://www.imerodromos.gr/ena-aystraliano-ntachaoy-sti-mesi-toy-eirinikoy-okeanoy/)

— Ο Τραμπ από την πλευρά του δήλωσε ότι τα θύματα «πέθαναν τόσο αναίτια» και πρόσθεσε: «Ο Θεός να μας ευλογεί όλους». Όμως με τις δικές του …ευλογίες κατασκευάστηκαν κλουβιά στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού στα οποία φυλακίζονταν μικρά μεταναστόπουλα αφού πρώτα τα είχαν χωρίσει από τους γονείς τους.

— Η «αγία οικογένεια» της ΕΕ δήλωσε αποτροπιασμό για το αιματοκύλισμα. Πρόκειται για τους ίδιους ηγήτορες που με την πολιτική των κλειστών συνόρων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο. Έχουν χτίσει φράκτες και έχουν στήσει στρατόπεδα για να εγκλωβίσουν ανθρώπους, να τους φυλακίσουν σε άθλιες συνθήκες επειδή τόλμησαν να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Αυτοί λοιπόν που σήμερα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» είναι οι ίδιοι που στο όνομα της ισλαμικής «τρομοκρατίας» προκαλούν πολέμους. Είναι οι ίδιοι που είτε ανοιχτά, είτε κρυφά αναπαράγουν τη χυδαία προπαγάνδα της αλλοίωσης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών για να κλείσουν τα σύνορα. Είναι οι πρωταγωνιστές ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου που σπέρνει αρχικά τον τρόμο και στη συνέχεια το μίσος.

Το αποτρόπαιο έγκλημα της Νέας Ζηλανδίας φανερώνει πού οδηγεί η φασιστική ιδεολογία. Που οδηγούν τα ναζιστικά ιδεολογήματα περί «άριας» και «ανώτερης» φυλής. Αποκαλύπτει πώς η ενίσχυση του ρατσισμού, της «ισλαμοφοβίας», της καλλιέργειας της απέχθειας απέναντι στο διαφορετικό μπορεί να οπλίσει το χέρι ενός φασίστα δολοφόνου.

Ο φασισμός σε κάθε έκφανση του μετατρέπεται όταν χρειαστεί στο πιο αποτρόπαιο εργαλείο του συστήματος για την επιβολή των συμφερόντων του. Την καθυπόταξη των λαών. Την άσκηση ωμής βίας.

Όπως έγραψε ο Βίλχελμ Ράιχ, στο έργο του «Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού»: «Όταν ακούμε κάποιο φασίστα, οποιασδήποτε απόχρωσης, να βγάζει κήρυγμα για την ‘τιμή του έθνους’ αντί για την τιμή του ανθρώπου, για τη ‘σωτηρία της αγίας οικογένειας και της φυλής’ αντί της κοινωνίας και της εργαζόμενης ανθρωπότητας, όταν φουσκώνει και κορδώνεται κι έχει το ρύγχος του γεμάτο συνθήματα, τότε ας τον ρωτήσουμε δημοσία, ήρεμα και απλά: Τι κάνεις στην πράξη για να ταΐσεις το έθνος, χωρίς να δολοφονήσεις άλλα έθνη;»

Η «μήτρα» που …ξερνά φονιάδες του ISIS, είναι ίδια με αυτή που ξερνά Τάραντ και Μπρέιβικ. Η καπιταλιστική δημοκρατία τους γεννάει και αυτή εκκολάπτει το φασισμό. Ο ιμπεριαλισμός τους είναι αυτός που γεννά, τροφοδοτεί και αξιοποιεί τον ισλαμοφασισμό,  αναπαράγοντας ταυτόχρονα το φασιστικό αντίγραφο του «ταλιμπανισμού» στη δύση…

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις