Κοινωνία Πολιτική

«Έξω από τα σχολεία φασίστες και ναζί» – Συναυλία την Πέμπτη και κινητοποίηση στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

«Το αίμα μαθητή δεν θα ξεχαστεί – Έξω από τα σχολεία φασίστες και ναζί». Με αυτό το σύνθημα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλεί τους μαθητές με αποφασιστικότητα να πετάξουν έξω απο τα σχολεία του ναζί και τους φασίστες.

Καλεί τους μαθητές:

  • Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στην μεγάλη αντιφασιστική συναυλία μαζί με τους φοιτητές στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.

  • Να κρεμάσουν πανό αλληλεγγύης στους συμμαθητές τους που δέχτηκαν επίθεση στη Σταυρούπολη και ενάντια στο φασισμό σε κάθε σχολείο και Δήμο.

  • Την Δευτέρα 11 Οκτώβρη να κλείσουν τα σχολεία τους και να απέχουν από το webex, να βγούν στους δρόμους με τα αιτήματά τους για ασφαλή σχολεία, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.

Στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρει:

«Την Πέμπτη 7/10 συμπληρώνεται ένας χρόνος που όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές διαδηλώναμε για να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ. Καταφέραμε με τους αγώνες μας να πάνε εκεί που τους αξίζει: στα μπουντρούμια!

Όμως, ξέρουμε ότι η φυλάκιση των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης δεν αρκεί! Προσπάθησαν να εμφανιστούν ξανά οργανωμένοι πυρήνες φασιστών μέσα στα σχολεία μας!

Στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης με την ανοχή της διεύθυνσης, επιτέθηκαν σε μαθητές! Τραμπούκισαν μαθήτριες, παιδιά από άλλες χώρες! Είδαμε απίστευτες εικόνες, αίματα στο σχολείο, καδρόνια, λοστούς και διάφορα άλλα τέτοια. Και συνέχισαν: επιτέθηκαν και σε άλλα σχολεία, άλλες γειτονιές, όπως και στην Αθήνα χθες, στο Νέο Ηράκλειο!

Δε θα τους περάσει!

Το αίμα μαθητή δεν θα ξεχαστεί – Έξω από τα σχολεία φασίστες και ναζί

Αποδεικνύεται ότι τελικά αυτή που θρέφει αυτά να ναζιστικά μορφώματα, είναι η ίδια η πολιτική που γεννά την αδικία, την φτώχεια, όλα αυτά που μας κάνουν να οργιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε. Αποδεικνύεται ότι οι φασίστες αυτό που έχουν απέναντι είναι αυτούς που σηκώνουν κεφάλι, αυτούς που διεκδικούν.

Τους ίδιους βάζει απέναντι και η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, το Υπ. Παιδείας, η Κεραμέως δεν είδαν ως πρόβλημα τους φασίστες, είδαν ακόμα μια φορά τις μαθητικές καταλήψεις, και την προσπάθεια να οργανωθούν αγώνες στα σχολεία!

Είπαν ότι είναι το ίδιο: Το καδρόνι φασίστα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής, ενός μαθητικού Συμβουλίου!

Εμείς οι μαθητές ξέρουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή, χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, θρησκεία, συνήθειες. Δεν είναι εχθρός μας ο συμμαθητής μας από άλλη χώρα. Εχθρός μας είναι η πολιτική που μας έχει αφήσει τρίτο χρόνο απροστάτευτους στα σχολεία από τον Covid, που έχει φτιάξει για εμάς ένα σχολείο – Εξεταστικό Κέντρο!

Μετράν τις ανάγκες μας σε Ευρώ και πάντα εμείς είμαστε οι χαμένοι και κερδισμένοι είναι πάντα οι λίγοι!

Παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που πολεμούν κάθε μορφή οργάνωσης, συλλογικής συζήτησης, αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν βλέπουμε αίμα συμμαθητή μας σε σχολική αίθουσα, όταν δεν νιώθουμε ελεύθεροι μέσα στο σχολείο μας. Εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε τα δικά μας όπλα: Τα μαθητικά μας συμβούλια και τα Συντονιστικά μας!

Όλοι στον αγώνα για μόρφωση – ζωή, στο φασισμό καμία ανοχή!».

(Επισκέψεις: 376 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend