Κοινωνία

ΕΒΕ: «Η κόρη μου τα κατάφερε, αρίστευσε αλλά αποζημιώθηκε με αποκλεισμό»

Ακόμα μια ανοιχτή επιστολή μητέρας υποψήφιας που αποκλείστηκε από τη σχολή που επιθυμούσε εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

«Η κόρη μου είχε όνειρα και τα άγγιξε αλλά ήρθε μια αιφνιδιαστική ρύθμιση και της τα άρπαξε»

«Βροχή» έρχονται στο alfavita οι επιστολές υποψηφίων και των γονέων τους που διαμαρτύρονται για την άδικη ρύθμιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που αποκλείει χιλιάδες υποψηφίους με υψηλές βαθμολογίες από την σχολή που επιθυμούσαν. 

Παρακάτω, ακολουθεί η ανοιχτή επιστολής της Ειρήνης Κοντογεωργίου για την κόρη της που αποκλείστηκε από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, παρά το γεγονός ότι στις φετινές πανελλαδικές συγκέντρωσε σχεδόν 2.000 μόρια πάνω από την περσινή βάση εισαγωγής. 

Ακολουθεί η επιστολή:

Κυρία Υπουργέ,

Επιτρέψτε μου να σας απευθυνθώ με την ιδιότητα της μητέρας καθώς ελπίζω ότι μέσω αυτής θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε πιο ουσιαστικά.

Η κόρη μου ήρθε χθες δακρυσμένη από το 2ο Πρότυπο/Πειραματικό Λύκειο της Αθήνας, κρατώντας το απολυτήριό της. Το πήρε με άριστα 20. 

Την κοιτούσα να δακρύζει κρατώντας το “μέγιστο αριστείο” και σίγουρα καταλαβαίνετε, ράγιζε η καρδιά μου τόσο λόγω της οδυνηρότητας των συναισθημάτων όσο και λόγω της αμηχανίας μου. Δεν ήξερα τί να της πω. 

Το λόγια στερεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις κυρία Υπουργέ. Έζησα όλη της την υπερπροσπάθεια να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της  “αριστείας” μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη της καραντίνας.

Με τη συνεχή αγωνία μην κολλήσουμε covid, με τα μάτια της  να πονάνε λόγω της τηλεκπαίδευσης (2 φορές χρειάστηκε να αλλάξει γυαλιά οράσεως), με το ελεύθερο σχέδιο να το διδάσκεται  δισδιάστατο μέσα από τον υπολογιστή (!) και βέβαια όχι δωρεάν, με τις δια ζώσης επαφές απαγορευμένες. Είχαμε πειστεί όλοι όμως  στο σπίτι, και κυρίως εκείνη, πως αν αντέξουμε -οικονομικά, ψυχολογικά, σωματικά-  τότε θα αποζημιωθεί.

Τα κατάφερε.  “Αρίστευσε”. Και αποζημιώθηκε με αποκλεισμό από μια σχολή στην οποία κανείς στη χώρα δεν αμφιβάλλει ότι της αξίζει να εισαχθεί.

Κυρία Υπουργέ, παρακαλώ να μου πείτε τί μπορώ να απαντήσω σε αυτά τα υγρά νεανικά μάτια που με κοιτούν με θλίψη και απορία. 

Ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τις εξαγγελίες και τις προθέσεις της Πολιτείας; Ότι πρέπει να αποδεχτεί το ρόλο της παράπλευρης  απώλειας μιας μεταρρύθμισης; Ότι είναι μια “αστοχία του συστήματος”; Πώς μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το βίαιο κι απολύτως άδικο των φτερών της πάνω που ετοιμαζόταν να πετάξει;

Είχε όνειρα και τα άγγιξε αλλά ήρθε μια αιφνιδιαστική ρύθμιση και της τα άρπαξε. Υπάρχει κάποια απάντηση; 

Ειρήνη Κοντογεωργίου

 

πηγή: alfavita.gr

(Επισκέψεις: 1.149 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend