Διεθνή

Εβδομήντα πτώματα προσφύγων ξεβράστηκαν στη Λιβύη

Συγκλονίζει η φωτογραφία με δεκάδες σορούς προσφύγων και μεταναστών σε σακούλες παρατεταγμένες κατά μήκος της ακτής της δυτικής πόλης Zawiya στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου της Λιβύης, Mohammed al-Misrati, δήλωσε στο Associated Press ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες που προκάλεσαν τον πνιγμό των μεταναστών.

Οι τοπικές αρχές πρόκειται να μεταφέρουν τις σορούς σε νεκροταφείο της πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολης.Στις αρχές Φεβρουαρίου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων και μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Λιβύης. Βάσει του σχεδίου, η Ε.Ε. θα προσφέρει πόρους στην κυβέρνηση της Λιβύης για να ενισχύσει τις προσπάθειές της ώστε να εμποδίζει τις βάρκες των προσφύγων να διασχίσουν τη Μεσόγειο, αλλά και για να «σπάσει το επιχειρηματικό μοντέλο» των διακινητών. Οι θάνατοι μεταναστών έχουν αυξηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ στη θαλάσσια διαδρομή Λιβύης-Ιταλίας.

Περίπου 230 άνθρωποι, εκτός αυτών που εντοπίστηκαν σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ε.Ε. διασχίζοντας τη Μεσόγειο από τις αρχές του 2017.

Πηγή: efsyn.gr 

(Επισκέψεις: 11 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend