Εθνικισμός και ποδόσφαιρο

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 20 Οκτωβρίου 2014

Ασφαλώς και δεν ήταν ¨κεραυνός εν αιθρία¨,  τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι Σερβίας- Αλβανίας. Η δουλειά, ήταν ¨στημένη¨. Αυτοί, που την σκηνοθέτησαν, γνώριζαν, πολύ καλά, τι έκαναν, και γιατί το έκαναν. Το αεροπλανάκι, δεν πέταγε μόνο του, κάποιος το καθοδηγούσε. Αν αυτός ήταν ο αδελφός του Πρωθυπουργού της Αλβανίας,  όπως είπαν, η κάποιος άλλος, από τη στιγμή που το γεγονός  έχει την πλήρη κάλυψη της  αλβανικής κυβέρνησης, όλα τα άλλα, πολύ λίγη σημασία έχουν. Το ζήτημα όμως είναι άλλο.

Με δεδομένο, ότι μια τέτοια ενέργεια, θα είχε αυτά τα αποτελέσματα που είχε, διερωτάται κανείς, με ποιανού τις πλάτες, έγινε, ότι , έγινε;

Προσωπικά αν θέλετε, αποκλείω αυτό το ¨ρίσκο¨, να το πήρε μόνη της η Αλβανική Κυβέρνηση. Πάντα, από κάτι τέτοιες,  περίεργες, αφορμές, που οι Λαοί συνήθως δεν τους δίνουν μεγάλη σημασία, έχουν ξεκινήσει μεγάλα γεγονότα. Ομως στην Αλβανία, είναι γνωστό, ότι, έχει στηθεί ένα σκηνικό,  με στόχο τον εγκλωβισμό του Λαού σε αλυτρωτικές θέσεις, με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Σερβίας, της Π.Γ.Δ.Μ. του Μαυροβουνίου, και της Ελλάδας. Για αυτό πιστεύω, ότι, μια τέτοια ενέργεια, θα ήταν λάθος να χαρακτηρισθεί επιπόλαια.

Ααντιθέτως, πιστεύω ότι  είναι μελετημένες κινήσεις, και κάτι ακόμα. Αυτές οι αποφάσεις πάντα παίρνονται, εν αγνοία του Λαού και στο τέλος τον καλούν να πληρώσει τον λογαριασμό. Και καλά θα κάνουμε να έχουμε το νου μας, γιατί η Βαλκανική Χερσόνησος, είναι επικίνδυνη περιοχή, αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία, ζωντανό ακόμα το παράδειγμα, του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, της δημιουργίας του Κοσσόβου, και της εγκατάστασης, της μεγαλύτερης Αμερικάνικης βάσης στην περιοχή.

Λέω λοιπόν, επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο, μήπως ο ποδοσφαιρικός αγώνας, ήταν μια καλή ευκαιρία για σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων; Ας μην ξεχνάμε, ότι, από τα ποιο ισχυρά όπλα της άρχουσας τάξης,  για την προώθηση των συμφερόντων της,  είναι ο εθνικισμός. Για αυτό και διάλεξαν, το ποδόσφαιρο, το λαϊκότερο, και δημοφιλέστερο άθλημα με τεράστια απήχηση στο λαό, το οποίο χρησιμοποιείται για τα συμφέροντα της.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email