Κοινωνία

Εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όταν φορτωμένος με κοντέινερ τράκτορας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός και του γίνουν 4 ράμματα.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκηςκαταγγέλλει τη Διοίκηση Ζέρβα που με την πολιτική της και στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνεται:

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «ατύχημα» με τράκτορα και έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους για την ελλιπή συντήρηση που γίνεται στα οχήματα από τις ιδιωτικές εταιρίες όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τα εκατομμύρια που έχουν τσεπώσει οι ιδιωτικές εταιρίες, πολλά οχήματα ειδικά της καθαριότητας έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι επικίνδυνα. Το όχημα που ανατράπηκε έχει προβλήματα και τα λάστιχα του είναι σε άθλια κατάσταση.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση Ζέρβα που με την πολιτική της και στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων. «Έξοδα» που πρέπει να μειώσει θεωρεί και η Διοίκηση Ζέρβα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Απαιτούμε την άμεση προμήθεια όλων των ανταλλακτικών και υλικών για να γίνεται η συντήρηση των οχημάτων από το μηχανουργείο του Δήμου και την προμήθεια νέων οχημάτων.

Ζητούμε επιτέλους να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στα οχήματα και τους χώρους δουλειάς. Παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει ως Σωματείο δεν έχει γίνει παρέμβαση. Την 1 Δεκεμβρίου 2020 με την αρ. πρωτ. 286 ανακοίνωση μας είχαμε καταγγείλει ατύχημα που είχε γίνει ξανά στο ΧΥΤΑ και την ανακοίνωση-καταγγελία την είχαμε καταθέσει στην επιθεώρηση εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν αυτή τη κατάσταση, να αρνούνται να εργαστούν με επικίνδυνα οχήματα, να αγωνιστούν για να επιβάλουμε όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται στους χώρους δουλειάς μας.

 

(Επισκέψεις: 103 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend