Ποδόσφαιρο: Πριν να είναι αργά…

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Αθλητισμός • 11 Σεπτεμβρίου 2016

Άρχισε χθες το πρωτάθλημα της Super League χωρίς να ξέρει κανείς πως θα συνεχιστεί και πολύ περισσότερο πως θα τελειώσει. Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου αναδεικνύουν το χαρακτήρα και τη φύση του προβλήματος, που μοιάζει όλο και πιο πολύ με γόρδιο δεσμό.

Η επίθεση κουκουλοφόρων στην αίθουσα όπου γινόταν η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Football League (B΄ Εθνικής), η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου, οι παραιτήσεις των συμβούλων και του προέδρου της ΕΠΟ, μετά τις εις βάρος τους κατηγορίες από το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας, συνιστούν μια τραγελαφική εικόνα. Τα πάντα βρίσκονται στον αέρα. Απουσία διοικητικών αρχών, ανυπαρξία κανονισμών, διάτρητες διαδικασίες ορισμού διαιτητών, έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αλληλοκατηγορίες μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων για πράξεις και παραλείψεις εγκληματικού χαρακτήρα, όλα τάχει ο μπαξές…

Μέσα λοιπόν σ΄ αυτό το περιβάλλον της ανομίας, της αλληλοεξόντωσης των αντίπαλων μηχανισμών, της αναξιοπιστίας, της ρεμούλας και της βίας, έρχεται να βάλει τάξη η UEFA! Έτσι, σα να βάζαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά έτσι όπως άρχισε το πρωτάθλημα και έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο διοικητικό επίπεδο του ποδοσφαίρου, δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.

Πάντως, επειδή παρομοιάσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο με το γόρδιο δεσμό, ας θυμηθούμε ότι όποιος προσπάθησε να τον λύσει τον έκανε ακόμα χειρότερο και τελικά, η λύση δόθηκε με το… σπαθί.

Επειδή λοιπόν η κατάσταση είναι αυτή που είναι, επειδή είναι πολλά τα λεφτά (στοίχημα, τηλεοπτικά δικαιώματα, κ.λπ), επειδή οι συμμορίες ακονίζουν τα μαχαίρια τους, καλό θα ήταν η κυβέρνηση να κινηθεί τάχιστα για να μην «χυθεί αίμα». Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο (μακάρι να μην γίνει), τότε δεν θα φταίνε μόνον οι θύτες, αλλά και αυτοί που μπορούσαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και δεν το έκαναν…

Όσον αφορά το «αγωνιστικό» μέρος, μόνο σαν σύντομο ανέκδοτο ακούγεται το «ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».

Ετικέττες:

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email