Αντιμέτωπος με την οργή και την αγανάκτηση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από μια κυβερνητική κουστωδία πήγε στην πολύπαθη περιοχή για να συστήσει στον κόσμο να δείξει …υπομονή και κατανόηση, παρά το γεγονός πως ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες η αποκατάσταση της ζωής του λαού παραμένει κενό γράμμα και απειλείται από τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.
Αφού από το πρωί επισκέφθηκε το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας, τη Φαρκαδόνα, τα Κέντρα Υγείας Μουζακίου και Παλαμά, το απόγευμα μίλησε σε άλλη μια φιέστα – σύσκεψη κυβερνητικών και παραγόντων της Τοπικής Διοίκησης με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», στο δημαρχείο Κιλελέρ.
Παρουσιάζοντας τα έργα που σχεδιάζει η κυβέρνηση κοστολογώντας τα στα 3 δισ. ευρώ, κατά το Μαξίμου περιλαμβάνουν:
- «Εργα υποδομής» όπως φράγματα και αντιδιαβρωτικά, τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, και οπωσδήποτε με ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα όπως γίνεται ως σήμερα.
- «Επικαιροποίηση και αναβάθμιση μελετών για αντιπλημμυρική θωράκιση – λειψυδρία», απόδειξη κι αυτό ότι στο ενδιάμεσο είχαν μείνει στα χαρτιά με τα αποτελέσματα που τραγικά βίωσε ο λαός της Θεσσαλίας.
- «Νέα στρατηγική διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας», στον πυρήνα των οποίας περιλαμβάνεται και ο εξαναγκασμός των αγροτών να αλλάξουν καλλιέργειες. Αλλωστε ο ίδιος ο Μητσοτάκης έβαλε σκοπό «να βάλουμε τις βάσεις για μια σωστή και ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού» στοχοποιώντας την άρδευση στην Θεσσαλία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μικρομεσαία αγροτιά έχοντας κατά νου και το ξεκλήρισμα που προωθείται συστηματικά μέσα από την ΚΑΠ.
Βάζοντας, εξάλλου, στο μεταξύ ιδιώτες «μελετητές» – μεγάλες εταιρίες με ό,τι συμφέροντα και σχέδια υπηρετούν, επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε βαριά τεχνοκρατική και επιστημονική υποστήριξη από εταιρίες», κατονομάζοντας τους περιλάλητους Ολλανδούς, το διαβόητο πόρισμα των οποίων προέκρινε έργα με βάση πάντα την «επιλεξιμότητα» και το κριτήριο του «κόστους – οφέλους».
Ξεχωριστή στιγμή, που ήρθε να συμπληρώσει αυτό το αίσχος ήταν η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, με τον οποίο μπρος στις κάμερες έλεγαν ότι «μαζεύτηκαν τα ψάρια» κι ότι η κυβέρνηση έστειλε βοήθεια και σε αυτό… Aπό 902.gr