Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Επικίνδυνος και χυδαίος ο Μητροπολίτης Δωδώνης: Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση!

Βγήκε μέσα από το σκοτάδι του για να κάνει …κήρυγμα! Για να ξεστομίσει μια επικίνδυνη χυδαιότητα. Για να δώσει «άλλοθι»..

Βγήκε μέσα από το σκοτάδι του για να κάνει …κήρυγμα! Για να ξεστομίσει μια επικίνδυνη χυδαιότητα. Για να δώσει «άλλοθι» σε όλους τους βιαστές. Αυτός ο φερόμενος ως άνθρωπος της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, για να υπερασπιστεί τις αναχρονιστικές και «μαύρες» αντιλήψεις του, τάχθηκε κατά των αμβλώσεων ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός…

Μάλιστα δε δίστασε να ισχυριστεί αυτό το χυδαίο ανθρωπάκι που συστήνεται και σαν …«εκπρόσωπος του Θεού στη γη» ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση. «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», ξέρασε μπροστά στην κάμερα ο Μητροπολίτης

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του σκοταδισμού ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός (!!!) χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήθελε να πει με την αυτή την τοποθέτησή του.

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή με εντολή της ιερατείου σε όλους του ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης (που ουσιαστικά έχει το ελεύθερο της Ιεράς Συνόδου) υποστήριξε προκλητικά ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα.

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία!! Η εκκλησία θα πρέπει να εγκρίνει τις αποφάσεις των γιατρών κατά τον Χρυσόστομο! «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», ισχυρίστηκε ξεπερνώντας κάθε όριο. 

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη, η Ιερά Σύνοδος υποχρεώθηκε στην έκδοση της ακόλουθης ανακοίνωσης: 
 

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».

«Διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου»!

Το βράδυ ο μητροπολίτης Χρυσόστομος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση. Τι ανασκευάζει και τι όχι μπορεί να το κρίνει ο καθένας:

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου παρέστην, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου. Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ, ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ, το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη.

Η Ορθοδοξία μας αγκαλιάζει τη σύλληψη ως ένα μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός για την ανθρωπότητα. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή, είναι απαράβατος κανόνας των αρχών μας. Θα μου επιτρέψετε εδώ να παραμείνω σθεναρά στην αντίθετη θέση από αυτή υπέρ των αμβλώσεων. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την κοινωνία έχουμε όλοι διάθεση για έναν ανοιχτό διάλογο ανταλλαγής απόψεων και δεν έχουμε μετατραπεί σε ένα λαϊκό δικαστήριο με διαδικτυακούς δικαστές».

Απόψεις