Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η επικινδυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την ευημερία και ειρήνη των λαών της ευρύτερης περιοχής, καθώς επιχαίρει για την απόφαση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να προχωρήσει στην πώληση προς την Ελλάδα των F-35, γεγονός που θα έχει σημαντικές συνέπειες στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και για την ελληνική διπλωματία. Γιατί, με βάση επιστολή που έλαβα από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken, αναδεικνύεται και επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός. ΄

Κατ’ αρχάς ακόμη και τυπικά, δηλαδή σε διπλωματικό επίπεδο, να το δούμε, ο Μπλίνκεν θα έπρεπε να στείλει την επιστολή στον ομότιμό του, δηλαδή τον ΥΠΕΞ της χώρας μας. Το γεγονός ότι η επιστολή παραδόθηκε από τον ΥΠΕΞ μιας χώρας στον πρωθυπουργό μιας άλλης, αναδεικνύει τον τρόπο που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και την εν λόγω κυβέρνηση.