Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού: Γράμμος – Βίτσι – Χρυσαυγιτιλίκι

Ιδού ποια είναι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού που διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι  «κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών» - Άρθρο του Γιάννη Αγγέλου, Συνταγματάρχη Μηχανικού ε.α ( από το alt.gr)

Ποια είναι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι  «κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών» και φέτος παραλίγο να παραστεί..

Ποια είναι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι  «κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών» και φέτος παραλίγο να παραστεί και επίσημα η κυβέρνηση της χώρας;

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Γιάννη Αγγέλου, Συνταγματάρχη Μηχανικού ε.α*, από το alt.gr, με τίτλο «Οι μάσκες έπεσαν…». Ιδού, λοιπόν, ποιοι είναι: 

Μια βδομάδα μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου όπου η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε Εγκληματική Οργάνωση και εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, δείχνοντας πρωτοφανή ασέβεια προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης, γράφει για «προσχεδιασμένη καταδίκη» ενώ διερωτάται «ποιος θα αναπληρώσει το κενό της έκφρασης του πατριωτικού χώρου».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του κόμματος του Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ συνομιλούσε και με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Φώτο Αρχείου / Γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι που διοργανώνει η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μαζί με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Διακρίνονται οι ΝΑΖΙ Μπαρμπαρούσης, Παπάς κ.α / Πηγή: ΕΑΑΣ

Είναι γνωστό πως οι υποψήφιοι για τις Εκλογές της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού οφείλουν να μην έχουν κομματικές θέσεις και να μην εκφράζουν δημόσια κομματικές απόψεις. Ασφαλώς, αυτό δεν περιλαμβάνει όσους ανήκουν σε ακροδεξιά κόμματα ή δεξιά κόμματα! Αυτοί θεωρούνται έτσι κι αλλιώς «ακομμάτιστοι».

Φώτο Αρχείου / Γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι που διοργανώνει η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μαζί με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής / Πηγή: ΕΑΑΣ

Είναι γνωστό ότι οι ΕΑ είναι ΝΠΔΔ, υπάγονται στο ΥΠΕΘΑ και χρηματοδοτούνται από την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εισφορά των μελών τους και από το ΥΠΕΘΑ. Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ τον περασμένο Φλεβάρη, προσήλθε και ψήφισε το 26,97% από το σύνολο των εγγεγραμμένων, εκτινάσσοντας την αποχή στο 73,03%. Ψήφισε, δηλαδή, λιγότερο από το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών της.

Συνεχίζοντας την παράδοση, στο τέλος του καλοκαιριού, προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τις γνωστές γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι. Είχε προσκληθεί να παραστεί και τελικά δεν παρέστη ο υφυπουργός Άμυνας, μετά από το σάλο που προκλήθηκε.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ανάρτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι άκρως απαράδεκτη και το ΔΣ της ΕΑΑΣ οφείλει, σεβόμενο το σύνολο των αποστράτων Αξιωματικών, να ζητήσει την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Φώτο Αρχείου / Συνάντηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής / Πηγή: armyvoice

Εγείρεται και πολιτικό θέμα, αφού η ΕΑΑΣ είναι εποπτευόμενος φορέας του ΥΠΕΘΑ. Δεν είναι δυνατόν το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών να θριαμβολογούν για την απόφαση της Δικαιοσύνης και μια εβδομάδα μετά, να υπάρχει τέτοια ανάρτηση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του φορέα.

Στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, αυτοί που προσήλθαν και ψήφισαν, γνώριζαν τι ψήφισαν; Είναι σίγουροι πως τέτοιες απόψεις τους εκφράζουν; Όσοι από το νέο ΔΣ υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις θέλουν να τους εκπροσωπούν; Συμφωνούν με τον αποκλεισμό κειμένων όσων δεν είναι «ημέτεροι», από την εφημερίδα των αποστράτων;

Φώτο Αρχείου / Γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι που διοργανώνει η Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού μαζί με τους εγκληματίες ΝΑΖΙ βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Διακρίνονται οι ΝΑΖΙ Μπαρμπαρούσης, Παπάς κ.α / Πηγή: ΕΑΑΣ

Αποδεικνύεται ότι καμιά δικαστική απόφαση, όσο σοβαρή και αν είναι, δεν πρόκειται να εξαφανίσει το φασισμό από τη χώρα μας, όσο το αυγό του φιδιού φωλιάζει για τα καλά σε φορείς όπως οι Ενώσεις Αποστράτων.

Το σύνολο των Αποστράτων Αξιωματικών ούτε υποστηρίζει, ούτε δέχεται αυτές τις απόψεις. Και φυσικά, η ΕΑΑΣ καλείται να λογοδοτήσει στα μέλη της.

Τα αστεία τελείωσαν, οι μάσκες έπεσαν. Αυτή η παρέα που αποκαλείται ΕΑΑΣ και συντηρείται από εμάς, ΔΕΝ μας εκφράζει.

*Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) ε.α
ΜΒΑ, Ms’c

Σχετικά θέματα

Απόψεις