Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ενοχες σιωπές..

Εχουν περάσει μέρες από τότε που οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους τη δράση φασιστικών συμμοριών..

Εχουν περάσει μέρες από τότε που οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους τη δράση φασιστικών συμμοριών που δρουν στην περιοχή, επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από περαστικούς που απειλούνται για να αποκαλύψουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, από επαγγελματίες της περιοχής που επίσης δέχονται απειλές, προπηλακισμούς και φθορές στις επιχειρήσεις τους. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από μετανάστες εργαζόμενους που ζουν στην περιοχή και πέφτουν θύματα φασιστικής – ρατσιστικής βίας.

Το ΚΚΕ σταθερά αντιπαλεύει τη δράση αυτών των συμμοριών και την καταγγέλλει ανοιχτά και καθαρά. Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Ανατολικής Αττικής, ζήτησε να συναντηθεί με τους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων στο Μενίδι και στα Α. Λιόσια, με αφορμή επιθέσεις φασιστικών ομάδων. Οι συναντήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Στην περίπτωση του Μενιδίου δεν υπήρξε απάντηση, ενώ στα Α. Λιόσια επικαλέστηκαν «φόρτο εργασίας»… Αμέσως μετά τις γιορτές, το ΚΚΕ επανήλθε με νέο αίτημα για συνάντηση. Το ΑΤ Αχαρνών συνεχίζει να μην απαντάει, ενώ το ΑΤ Ανω Λιοσίων αποδέχτηκε το αίτημα πολύ καθυστερημένα, με αποτέλεσμα η συνάντηση να είναι πρακτικά αδύνατη.

Ακόμα και σήμερα, αρκετές μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και του τρόπου δράσης των φασιστικών συμμοριών, η στάση ορισμένων δυνάμεων προκαλεί μεγάλα ερωτήματα. Η δημοτική αρχή Αχαρνών δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο των επαγγελματιών της κεντρικής πλατείας της πόλης, παρά τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες. Συνεχίζει να διαρρέει γελοία επιχειρήματα, όπως ότι «είναι παιδιά και τι θέλετε να κάνουμε», κλείνοντας το μάτι στη δράση τους. Η ΝΔ «δεν είδε» και «δεν άκουσε» τίποτα, τη στιγμή που έχει βουίξει ο τόπος. Τα γραφεία της μάλιστα – όπως και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Βασίλη Οικονόμου – είναι πάνω στην κεντρική πλατεία.

Ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κυκλοφορούν και πίνουν καφέδες στην πλατεία, δεν άκουσαν τίποτα; Ούτε είδαν τις καταγγελίες και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ; Ολοι οι παραπάνω θα εμφανιστούν σε λίγο καιρό και όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές σαν «σωτήρες» για την «αντιμετώπιση της εγκληματικότητας», την «ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας» και για την «ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής αγοράς». Η αλήθεια είναι όμως ότι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, που υποβάθμισαν μια ολόκληρη περιοχή, είναι αυτές που στρώνουν το έδαφος για τη δράση φασιστικών συμμοριών. Η δράση τους αποτελεί μέρος της εγκληματικής δραστηριότητας, που κάνει κόλαση τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού της περιοχής.

Δεν τους φτάνει ο Αλκης στη Θεσσαλονίκη; Ποιοι σιωπούν; Ποιοι το ανέχονται; Ο λαός και η νεολαία να μην αποδεχτεί μια ζωή στη φτώχεια, στην υποβάθμιση και τον φόβο. Με τον αγώνα του και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να ανοίξει τον δρόμο για τις πιο όμορφες μέρες που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Αναδημοσίευση από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις