Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΕΚ Πειραιά: Αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» οι εργαζόμενοι του Πειραιά

«Οι εργαζόμενοι του Πειραιά που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε σκληρές μάχες όπως στο λιμάνι με..

«Οι εργαζόμενοι του Πειραιά που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε σκληρές μάχες όπως στο λιμάνι με τους λιμενεργάτες της COSCO, τους Ναυτεργάτες, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και αλλού, για να διασφαλίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, χαιρετίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» που αντιστέκονται στην επιβολή εργασιακής γαλέρας και έχουν απέναντί τους “θεούς και δαίμονες”. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λύση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με μαζικά , ισχυρά σωματεία που βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά:

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» και καταγγέλλει την αυταρχική επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας, η οποία στέλνει τα ΜΑΤ και την Αστυνομία να διώκουν και να συλλαμβάνουν εργαζόμενους που περιφρουρούν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση δικαιωμάτων που με αγώνα έχουν κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Οι εργαζόμενοι των «Πετρελαίων Καβάλας» δίνουν πολύμηνο παλληκαρήσιο αγώνα ενάντια στο σχέδιο απολύσεων και εργολαβοποίησης.

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε σκληρές μάχες όπως στο λιμάνι με τους λιμενεργάτες της COSCO, τους Ναυτεργάτες, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και αλλού, για να διασφαλίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, χαιρετίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» που αντιστέκονται στην επιβολή εργασιακής γαλέρας και έχουν απέναντί τους “θεούς και δαίμονες”. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λύση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με μαζικά , ισχυρά σωματεία που βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ο λαός του Πειραιά είναι δίπλα στον Καβαλιώτικο λαό εκφράζοντας την εναντίωση σε όσα εγκληματικά είδαμε τις τελευταίες ημέρες όπως οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εταιρίας, τα ψέματα και τη λάσπη, τη συκοφαντία που εξαπολύθηκε συντονισμένα απέναντι σε ένα δίκαιο αγώνα.

Καταγγέλλουμε:

  • Την ωμή βία του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού που επιστράτευσε εκατοντάδες ΜΑΤ, αστυνομικές δυνάμεις, ασφαλίτες λες και αντιμετωπίζει την αφρόκρεμα του κοινού ποινικού εγκλήματος.
  • Την “αποφασιστική” στάση της κυβέρνησης που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι “τα δίνει όλα” όταν πρόκειται να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και ότι το «κόστος» το λογαριάζει μόνο όταν πρόκειται να προστατευτεί η ζωή και τα δικαιώματα του λαού.

Η εργατική λαϊκή αλληλεγγύη αποτελεί στήριγμα για να μην πέφτουμε σε παγίδες αυτών  που για χρόνια θέλουν να διασπάσουν την εργατική τάξη και μιλούν για “καλοπληρωμένους”, “τεμπέληδες”, “κακομαθημένους” εργαζόμενους των Πετρελαίων. Το “έργο το έχουμε ξαναδεί” με τους απολυμένους των Λιπασμάτων τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί σήμερα γίνεται ακόμα πιο καθαρό ότι η ενότητα της εργατικής τάξης είναι το απαραίτητο όπλο όταν οι καταπιεσμένοι αποφασίσουν να τα βάλουν με τους καταπιεστές. Ο μύθος της “υγιούς επιχειρηματικότητας” έχει ξεσκεπαστεί γιατί κάθε επιχειρηματικός όμιλος ένα μόνο «θεό» υπηρετεί, αυτόν της δικής του απρόσκοπτης κερδοφορίας στον ανταγωνισμό του με τους υπόλοιπους “καρχαρίες” του πλούτου. Ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας, στα χέρια των εργατών που συνειδητοποιούν ότι  οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι αυτές του αγώνα για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Καλούμε και τις επόμενες μέρες όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν τη θέση τους στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών, έχοντας καθαρό ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο καθαρά να διεκδικήσουμε:

  • Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι μηνύσεις, οι διώξεις, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία. Να αφεθούν όλοι οι εργαζόμενοι ελεύθεροι. 
  • Καμία μεταβολή στους όρους εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Πετρέλαια – Καμία απόλυση 

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις