Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εγκληματίες πολέμου – Γάζα: Νεκρά 21 παιδιά από υποσιτισμό και πείνα τις τελευταίες 72 ώρες

Ξεπερνά κάθε όριο η γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Ξεπερνά κάθε όριο η γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ, αφού κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα ειδεχθή εγκλήματα, καθώς το κράτος-δολοφόνος, χρησιμοποιεί ακόμη και την πείνα ως όπλο κατά του παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα των παιδιών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το AFP, τις τελευταίες τρεις ημέρες 21 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην Παλαιστινιακή επικράτεια «εξαιτίας του υποσιτισμού και της πείνας», σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του νοσοκομείου Al-Shifa (Αλ-Σίφα) στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή Mohammed Abu Salmiya, οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν σε νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων: Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, το νοσοκομείο των Μαρτύρων αλ-Άκσα στην Ντέιρ αλ-Μπάλαχ και το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις.

Ανησυχία για τους αριθμούς θανάτων λόγω της πείνας που επιβάλλεται στον λαό της Γάζας εξέφρασε ο Abu Salmiya, ο οποίος ανέφερε ότι «κάθε στιγμή» καταφθάνουν νέα κρούσματα υποσιτισμού και πείνας στα εναπομείναντα εν λειτουργία νοσοκομεία της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας (21/7) ότι «οι τελευταίες γραμμές σωτηρίας που κρατούν τους ανθρώπους ζωντανούς καταρρέουν» στη Γάζα και ότι αυξάνονται οι αναφορές για παιδιά και ενήλικες που υποφέρουν από υποσιτισμό.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Καρλ Σκάου -ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη της Γάζας στις αρχές Ιουλίου- χαρακτήρισε την κατάσταση ως «τη χειρότερη» που είχε δει ποτέ.

Τέτοια είναι η γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ, όπου είκοσι εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων του Ισραήλ, Βρετανίας, Γαλλίας, Αυστραλίας και Καναδά, αναγκάστηκαν να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου, την απελευθέρωση των ομήρων και την ελεύθερη ροή της βοήθειας.

Πηγή: AFP

Σχετικά θέματα

Post
Filter