Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Εφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος δημοσιογράφος Παύλος Ρούφας

Ανακοινώσεις από την ΕΣΗΕΑ και την ΚΟΒ Ριζοσπάστη - 902

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο Παύλο Ρούφα, ο οποίος πέθανε σήμερα, σε ηλικία 61 ετών.

Ο Παύλος Ρούφας γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Το 1998, ξεκίνησε να εργάζεται στον Ρ/Σ «902 Αριστερά στα FM», ως παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής και, στη συνέχεια, στα ρεπορτάζ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Πολιτισμού και του «Αθήνα 2004». Παράλληλα, εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα του Τ/Σ «902 TV», παρουσιάζοντας εκπομπή με οδοιπορικά σε περιοχές της Ελλάδας και ειδικά τηλεοπτικά ιστορικά αφιερώματα. Από το 2003, αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Μουσικοί Ορίζοντες» του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου ενώ το 2022 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του «Το Ποιοτικό άλμα» (Κουκκίδα).

Άνθρωπος ευαίσθητος, αξιοπρεπής και με σπάνια εσωτερική δύναμη, από νεαρή ηλικία βρέθηκε αντιμέτωπος με σημαντικές δυσκολίες, τις οποίες κατάφερε να ξεπεράσει. Το ραδιόφωνο και οι άνθρωποι του «902» υπήρξαν, κατά τον ίδιο, στήριγμα και πολύτιμοι αρωγοί στον αγώνα του.

Εργατικός και συνεπής, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο. Τα στοιχεία της κηδείας του Παύλου Ρούφα θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Ριζοσπάστη-902

Η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» – 902 αποχαιρετάει με θλίψη τον Παύλο Ρούφα, που έφυγε πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή. Ο Παύλος Ρούφας υπήρξε συνεπής συνοδοιπόρος του Κόμματος και για πολλά χρόνια εργαζόμενος στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό «902».

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Εκτός από τη δημοσιογραφία, ασχολήθηκε με το ντοκιμαντέρ και συμμετείχε σε παραγωγές της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ασχολήθηκε με την ποίηση και αποτύπωσε με τους στίχους του «το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας που ξεπροβάλλει ως διέξοδο από τη σημερινή κοινωνία, που δημιουργεί πολέμους και πνίγει τα παιδιά της», όπως έγραφε το προλογικό σημείωμα της Σύγχρονης Εποχής, στην ποιητική συλλογή «Οταν σε σκέφτομαι, ο κόσμος τρίζει», που εκδόθηκε πρόσφατα και ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το θάνατο του Β. Ι. Λένιν.

Η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» – 902 εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα